[#1] Appikonki
Gdy ikonifikuje Delitracker'a, Eagleplayer'a na blacie pojawia się ohydna zwykła ikonka. Jak sprawić aby zamiast jej była ładna newikonka, oczywiście mam zainstalowane DefIcons.

[#2] Re: Appikonki

@Korni, post #1

Uzywasz zapewne Magellana i nie uzywasz NewIcons (nie masz odpalonego C:NewIcons w s-s, bo Magellan odwoluje sie bezposrednio do newicon.library i nie potrzebuje patcha w s-s)

Dopisz linijike C:NewIcons do s-s i powinno byc OK...
Sam swego czasu mialem ten sam problem i wlasnie go tak rozwiazalem...

PS. Wlaczenie NewIcons w s-s powoduje, ze opcja(prawdopodobnie nigdy z niej nie korzystales, ale Ci napisze to co pamietam, bo moze Ci sie przyda) kopiowania ikonki NewIcons poprzez wrzucenie jej na pole ikonki w oknie "Informacje" kopiuje ikonke jako starego typu albo w ogole nie dziala(widzi wszystkie ikonki jako "stare")... Wiec jakby co uzywac nalezy CopyNewIcon albo innego softu ale nie Magellana...

Ostatnia modyfikacja: 27.07.05 16:20

Ostatnia modyfikacja: 27.07.05 16:20
[#3] Re: Appikonki

@Masta Krishna, post #2

Nie mam w s-s aktywacji NewIcons i kopiowani przez przez przeciągnięcie działa i z NewIconkami...

P.S. Autor ani słowem nie napisał że korzysta z Magellana...

[#4] Re: Appikonki

@Dopuser, post #3

Przeciez napisalem, ze JAK SIE MA ta aktywacje w s-s to NIE DZIALA (poprawnie)...

Ja probuje pomoc i mysle, ze pomoglem a Ty tu piszesz o jakichs oczywistych rzeczach... Posty sobie nabijasz, czy co? ;)

Autor nie napisal, ze korzysta z Magellana, ale to idzie wywnioskowac, bo musi korzystac z jakiegos desktopu, ktory obsluguje newikonki poprzez newicon.library(bo gdzie indziej widzi ladne ikonki) i nie ma w s-s NewIcons(bo wyswietlaja mu sie stare ikonki jako appikonki, ktore tworzy program, a nie np.Magellan i dlatego wyswietlane sa niepoprawnie(jako stare a nie "nowe"))
[#5] Re: Appikonki

@Masta Krishna, post #4

Autor nie napisal, ze korzysta z Magellana, ale to idzie wywnioskowac, bo musi korzystac z jakiegos desktopu, ktory obsluguje newikonki poprzez newicon.library(bo gdzie indziej widzi ladne ikonki) i nie ma w s-s NewIcons(bo wyswietlaja mu sie stare ikonki jako appikonki, ktore tworzy program, a nie np.Magellan i dlatego wyswietlane sa niepoprawnie(jako stare a nie "nowe"))

Cytat miesiąca...

EOT

[#6] Re: Appikonki

@Dopuser, post #3

zgadza się mi też śmiga bez NI w s-s
ale...
gdybym chciał mieć newIkons w np. toolbarze wb-startUP wtedy była by kopnieczna opisana operacja - ja tego nie zrobiłem i mam stare ikonki w wbstartup'ie :(

[#7] Re: Appikonki

@Korni, post #1

chmm więc tak: zapewne używasz MCP?!
jeśli tak to zainteresuj się opcją AppIcon :)
jesli nie....no cóż może czas zacząć?

[#8] Re: Appikonki

@Dopuser, post #5

Dziekuje... Zobaczysz, ze mialem racje - niech tylko Korni odpisze, ze mu pomoglem...

Jak widzisz ponizej - ludzie rozumieja o co mi chodzi... Inne programy(tworzace np. appikonki, badz odczytujace ikonki jak wbstartup), ktore nia maja zaimplementowej obslugi newicon.library, aby wyswietlac ikonki poprawnie MUSZA miec odpalonego patcha w s-s....

Na moje tez EOT - moglbym jeszcze cos pisac, ale po co jak i tak nie zrozumiesz?
[#9] Re: Appikonki

@11MASTEr, post #6

gdybym chciał mieć newIkons w np. toolbarze wb-startUP wtedy była by kopnieczna opisana operacja - ja tego nie zrobiłem i mam stare ikonki w wbstartup'ie

Co to jest toolbar WBStartup ? Jeśli chodzi o listerkowy toolbar to i NewIcons mi tam pokazuje prawidłowo bez łaty w s-s...

[#10] Re: Appikonki

@Dopuser, post #3

To ja mam inny problem z magellanem. Magellan wogole nie pokazuje mi appikonek i niektorych programow (nie wyswietla np: wbclocka z Os 3.9)
Pewnie trzeba cos w ustawieniach ale ja pojecia nie mam co...

[#11] Re: Appikonki

@Mat, post #10

Magellan wogole nie pokazuje mi appikonek i niektorych programow (nie wyswietla np: wbclocka z Os 3.9)
Pewnie trzeba cos w ustawieniach ale ja pojecia nie mam co...

Na pewno Magellan 2 nie pokaże tzw. Animated Icon (Animowanych ikonek) (korzysta w ogóle ktoś z takich ?) i PNG ikonek... pozostałe pokazuje... kwestia ustawień lub jakości systemu tj. używanych patchy podczas bootowania kompa...

[#12] Re: Appikonki

@Dopuser, post #9

>Co to jest toolbar WBStartup?
mea culpa :( trochę to durnie nazwałem......

Taki program WBstartUP+, który zakłada katalogi WBstartup enabled/disabled w WBStartup - posiada on swój progressbar (a'la mac expansion) - i podszas wczytywania systemu pokazuje jakie programy sa załadowane, a jakie jeszcze będa (mozna ustawiać sobie preferencjami, co, jak, jaki priorytet itp.) wiec w owym progressbar'ze :) bez NI w s-s nie ma nowych ikonek.

[#13] Re: Appikonki

@Dopuser, post #11

wbclock'a też nie pokaże - wina łatania biblioteki ikon.library poprez OpusMII

tym samym też nie pokazuje pięknych ikonek z pakietu PowerIkons :( oj wielka, wielka szkoda

[#14] Re: Appikonki

@11MASTEr, post #12

wiec w owym progressbar'ze :) bez NI w s-s nie ma nowych ikonek.

A jak startujesz Magellana: w trybie zamiennika Workbencha? Z poziomu Workbencha ? Z WbStartup ?

[#15] Re: Appikonki

@11MASTEr, post #12

Taki program WBstartUP+...w owym progressbar'ze :) bez NI w s-s nie ma nowych ikonek.

To nie wina Magellana że nie masz tam NI... zainstaluj WbStartup++ to będziesz miał...

[#16] Re: Appikonki

@11MASTEr, post #13

WBClock szuka tasku Workbench, którego przy Opusie uruchomionym w trybie WRM nie ma w systemie. To jest powód nieuruchamiania się WBClock.
[#17] Re: Appikonki

@Dopuser, post #15

nigdy nie pisałem że to wina OpusMII, i nigdy, że mi to przeszkadza - stwierdziłem tylko fakt.

[#18] Re: Appikonki

@Konrad Klar, post #16

aha

[#19] Re: Appikonki

@Masta Krishna, post #8

Zobaczysz, ze mialem racje - niech tylko Korni odpisze, ze mu pomoglem...
Na moje tez EOT - moglbym jeszcze cos pisac, ale po co jak i tak nie zrozumiesz?

Najważniejsze że Korni Cię zrozumiał :

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=20665&t=20665&ostatnie=1

[#20] Re: Appikonki

@Dopuser, post #19

Mowi sie trudno.. Czasem sie nie trafia... Moze komus innemu sie przyda...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem