[#25]
Re: Amiga 4000 problem z dźwiêkiem
@Sylwester,
post #24
Witam.
Tez od wczoraj jestem posiadaczem A4k/040@33 + 8MB Fastramu. Ja mam z kolei inny problem. To co piszesz to cuda dziwy. Pamietam ze kiedys mialem takie atrakcje w A1200. Fachman obejzal i powiedzial ze nie ma co sie z tym bawic tylko wywalic na smietnik. Jezeli u ciebie siadl ktorys z customowych scalakow (mam na mysli trojce Alice, Lisa, Paula:) no to raczej mozesz sie pozegnac z kompem. Swoja droga Amiga mo jedna ceche wspolna z C64 i jego osprzetem. Jak przez kilka miesiecy nie uzywam stacji od C64 to potem nie moge nic zaladowac z dyskow. Pomaga rozlozenie stacji na czynniki pierwsze i zlozenie jej do kupy. I jak babcie w czapcie nie mam pojecia czemu tak sie dzieje. Moja A1200 tez miala takie problemy rozwojowe, no. dysk nie bardzo sie chcial krecic, stacja nie dzialala. Jednak jak wyciagnalem plyte i napedy a potem zlozylem to do kupy to wszystko dzialalo :) Pamietam jakies 2 czy 3 lata temu dostalem C64 po ogledzinacho okazalo sie ze nie ma obrazu. Ktos mi doradzil zeby pod lupa obejrzec board i okazalo sie ze jakies sciezki byly przerwane. Po podlutowaniu wszystko bylo okej. Z tym ze grubosc sciezki w c64 i Ami to tak jakby na szynie kolejowej sznurek od bielizny polozyc. Ja bym najpierw baardzo dokladnie obejzal plyte bo moze sie okazac ze to jakas glupota.
Sorki za offtopic, ale moze komus moje traumatyczne przezycia podsuna jakis pomysl.
Pozdrawiam.