[#1] Odtwarzacz mpeg na A1200
Czy ktoś zna dobry i prosty w obsłudze odtwarzacz popularnych formatów np. mpeg, wmv lub avi na A1200 bez dodatków ???
[#2] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Karol, post #1

A co to znaczy na "A1200 bez dodatków" , bez kart Turbo i graficznej .
Jeżeli tak to taka A1200 nie pociągnie mpg czy avi . Minimum to 060 i karta graficzna, wtedy można jako tako oglądać mpg , do avi to PPC obowiązkowe i to w zasadzie tylko G3/G4 bo na słabszych będą przeskoki klatek.
Soft do odtwarznia, ja używam Frogger-a ( miły fajny i przyjemny :D ) lub MooviD-a :D
[#3] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Olo, post #2

Jesli chodzi o bardzo slabo rozbudowana A1200(bo na golej to porazka bedzie na maxa) to polecam programik RiVa - w odcieniach szarosci na AGA da sie jako-tako obejrzec MPGi...
[#4] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Masta Krishna, post #3

Ogladam mpeg-1: bitrate 550kbps, 320x240 z dźwiękiem MP2 162kbps 44100Hz na A1200 PPC233MHz na Voodoo3 w trybie pełnoekranowym Overlow. Czy jak to się nazywa. Da się oglądać. Choć superpłynności nie ma. Aha Frogger pod WOS. Może dla systemu PUP wyciągnąłby kilka klatek więcej?
[#5] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@rjack, post #4

Ja używam Rivy, wszystko zależy ood mpega, niektóre dobrze chodzą, niektóre się przycinają. A jest jeszcze jakiś inny odtwarzacz filmików dobry dla mojej konfiguracji? Najlepiej jeszcze, Frogger odpada bo bez rejestracji odtwarza ileśtam procent i kit, dalej ciemno.

[#6] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Korni, post #5

zarejestruj froggera. warto.
[#7] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Valwit, post #6

Są pewne problemy z kontem autora. Próbowałem wpłacić tam pieniądze. W żadnym banku ani poczcie nie mogłem tego zrobić. Problem tyczy zmiany w numercji kont od jakiegoś czasu.
Autor wie o problemie.

[#8] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Prince, post #7

Warto zarejestrować Froogera. Tylko 30zł. Działa dobrze. Filmy sobie spoko oglądam. Divx tylko przerabiam na mpeg-1 :)

Rozumiem, że autor wie ale nie kwapi się by ten fakt zmienić
[#9] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Prince, post #7

Bardzo niedawno rejestrowałem Froggera (ok. 2 tygodnie temu). Po prostu wcześniej wysłałem e-mail do autora i otrzymałem odpowiedź z aktualnymi danymi do przelewu.
[#10] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Kitech, post #9

Ja próbowałem nieco wcześniej niż 2 tyg Wkrótce spróbuję znowu. FroggerNG rozpoznaje najwięcej ze wszystkich amigowych odtwarzaczy, no i jest najszybszy.

Mowa o Amidze "klasycznej". Nie wiem jak się sprawuje MPlayer na A1200+OS4.

[#11] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@Karol, post #1

A co powiecie o konwersji mpeg na np. anim ???
Znacie dobry program do tego ???
[#12] Re: Odtwarzacz mpeg na A1200

@karol, post #11

Chyba nie myślisz o tym poważnie. Mogło by ci twardziela i czasu zabraknąć :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem