[#1] kabel monitora Amiga 1200 <---> C1084S
Witam ... czy ktos może mi powiedzieć jak powinien być podłączony kabel od AMIGI 1200 do monitora C1084S-P1

może ktoś ma taki kabel, próbujć go sobie zrobić, ale według różnych źródeł są różne opisy i niestety, nie działa, już tracć cierpliwość. ;))

Może ktos ma taki kabelek, niech sprawdzi miernikiem, co z czym ma być podłączone i napisze, który z którym połączyć.
Jak nie zadziała, to pewnie mam monitor z uszkodzonym wejściem VGA-RGB,
Tymczasem uzywam AMIGI na COMPOSITE, ale jakość obrazu nie jest zadowalająca :((

GG:4625367

i prosze mi nie podawac linków, bo co link, to inaczej kabelki podpićte, a grot w lutownicy juz sie kończy. ;))

a może ktos ma taki zbćdny kabelek ??

Jak zadziała to dołoże premie ;))

[#2] Re: kabel monitora Amiga 1200 C1084S

@Krzy$, post #1

W sumie to ja mam taki kabel i tymczasowo (do czasu kupienia SVGA) mam c=1084s-d2. Na elektronice to się specjalnie nie znam, ale postaram się coś pomóc. Jeśli już masz taki kabel i nie działa, to znaczy, że prawdopodobnie kabel padł, raczej nie złącze. Byc może, jeśli kupię sobie SVGA to sprzedam ci ten kabel, działa on dobrze od 12lat (bo tyle mam Amigę600, A1200 z bajerami rok)

[#3] Re: kabel monitora Amiga 1200 C1084S

@Orson, post #2

chodzi o to że kupiłem bez kabla. probuje go sobie zrobic, polutowac wedlufg różnych źródeł, ale nijak nie chce zadziałac przez wtyk VIDEO z AMIGI. probowalem różnych kombinacji.. szkoda że niemasz miernika, albo chociaz baterii z żarówką, napisałbys wtedy, że np:
koncowka 1 VIDEO, podłaczona z 5 monitora
itd...

to czekam ;))
[#4] Re: kabel monitora Amiga 1200 C1084S

@Krzy$, post #1

A próbowałeś zacząc od opcji "szukaj" zarówno na PPA, Aminet oraz Google? Przed chwilką szukałem tylko na PPA i znalazłem rozwiązanie Twojego problemu w ciągu kilkunastu sekund.

[#5] Re: kabel monitora Amiga 1200 C1084S

@Krzy$, post #3

JA tak zawsze robie :D I działa :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem