[#1] Ram 128 a Amiga
No więc tak. Mam na składzie RAM 128MB od PCta i nie wiem czy do Amigi bedzie on pasował. To też zapytowuje ekspertów :D

[#2] Re: Ram 128 a Amiga

@PIKeR, post #1

Tak ot nie wlozysz pamieci od PC do Amigi. Jezeli jest to pamiec SIMM to mozesz ja podlaczyc do karty turbo. Jezeli to jest DDR, to ponoc mozna bedzie ja podlaczyc do Dragona, ale pewnie za cene tej karty bedzie mozna kupic Pegaza

[#3] Re: Ram 128 a Amiga

@PIKeR, post #1

Może trochę dokładniej: Jaka Amiga, czy to ma być do karty turbo (jak tak, to do jakiej) no i jakiego typu jest ta pamięć?
Ja w swojej A1200 mam w karcie turbo BlizzardPPC 2 x 64MB (SIMM) z PC i bardzo ładnie działa, z tego co czytałem to 128MB też pójdzie (ale SIMM, innego typu kości nie włożysz).

[#4] Re: Ram 128 a Amiga

@PIKeR, post #1

128 MB ale jaka kość ??
DIMM-y wejdą tylko do Pegasosa I i AmigaONE (ale nie microA1, ona ma pamięci notbookowe) , DDR-y wchodzą do Pegasosa II. Jeżźeli masz SIMM 128 mb (lub 2 x 64) to musisz pamiętać że nie każda karta turbo "łyka" SIMM 64MB .
[#5] Re: Ram 128 a Amiga

@Olo, post #4

właściwe, to chyba tylko najnowsze Blizzardy (1230 IV, 1240/1260 i BLizzardPPC). Popatrz na www.amiga-hardware.com
Aha... to dotyczy tylko kart turbo do A1200, do dużych klaszycznych Amig (kart turbo do nich) nie włożysz SIMMa o wielkości 128MB.

[#6] Re: Ram 128 a Amiga

@Jarek, post #5

To jest pamięć DIMM. A w planach mam zakup A1200 :D

[#7] Re: Ram 128 a Amiga

@PIKeR, post #6

Do amigi klasycznej na dzień dzisiejszy nie da się włożyć pamięci DIMM. Jak narazie nie ma na rynku kart turbo z miejscami na pamięci DIMM.
[#8] Re: Ram 128 a Amiga

@PIKeR, post #6

No to nic ci z niej nie przyjdzie :) Możesz powiesić sobie na scianie
jako element wystroju :P

[#9] Re: Ram 128 a Amiga

@Kaczus, post #8

A jak nie przypasuje do np. koloru firanek to ja sie nia z checia moge zaopiekowac :P Jakby co podam adres na maila :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem