[#1] Sprzęt dla Digi Booster Pro
Witam. Od paru miesięcy interesuje się tym programem-trackerem do tworzenia muzyki ( http://www.digiboosterpro.de/indexe.html ). Najbardziej mnie jednak interesują fakty i doświadczenia dotyczące pracy z tym programem. Zgodnie z opisem autora jest to mój wymarzony program, którego możliwości zaspokoją moje potrzeby wen twórczych pamiętające jeszcze czasy Protrackera 3.61. Duża ilość tracków (aż do 128!!!) i bardzo dobra jakośc 16 bitowych sampli, oraz dodatkowo spora ilość obsługiwanych formatów zapisu modułów, sampli, instrumentów, itp. sprawia, że jest to program dla mnie :). Dlatego chciałbym się zorientować czy ktoś z was pracował już na nim. interesuja mnie przede wszystkim parametry sprzętu który obsługiwał ten program oraz wrażenia z pracy z nim (czy działał szybko, czy nie ma bugów, itp.). Nie wykluczone że kupię sprzęt specjalnie dla tego programu. Z zalecanych konfiguracji widze szansę w Pegasosie z MorphOs (jest łatwo dostępny i praktycznie od razu). Wiem jednak, że na Pegaza wyszła na razie Beta, więc liczę na wrażenia Pegazowców z pracy z tą betą. Chyba są jakieś motylki które tworzą muzykę pod MorphOsem??

Pozdrawiam i czekam na jakieś infosy.

[#2] Re: Sprzęt dla Digi Booster Pro

@Azzorek, post #1

co do DBPro to bardzo dobrze działa na a1200ppc z ahi_ppc (tylko nie mozna innego progamu pod ppc urochomic bo sie zawiesi), na uae jest dużo gorzej ale możliwe, że to wina słbego procka w moim pececie (1.2 athlon), co do pegazosa to ponoć ktoś taką wersję ma ale oczywiscie jest nie do dostania. demo ze strony wpada w jakąś niekończoną pętlę podczas wczytywania pliku a zwykła wersja sie zawiesza. można się tylko powkurzać na ludzie co to dla siebie trzymają ale tak już w tym amiświatku jest. autorzy programu niestety juz sie nim nie zajmują i nie odpowiadają na maile a ja muszę dalej korzystac z cracka bo zgubilem oryginalną dyskietkę. jednym slowem szkoda dobrego programu (jedyny program co mi się chcialo odesłac kartę rejestracyjną - jak widać - niepotrzebnie)
[#3] Re: Sprzêt dla Digi Booster Pro

@rzookol, post #2

roozkol co do dzialania pod uae to nie wina jest proca tylko p96 w win uae bo najprawdopodobniej to bylo wina slabego dzialania digiboosteraPro... ten sam problem podobno byl takze na kartach voodoo pod klasikiem. Zreszta najbardziej obcykana osoba w tych sprawach jest Cactoos bo on do dzis dnia uzywy digiboostera pod winuae. Niestety teraz jest w Irlandi i chyba juz dawno na ppa nie wchodzil, ale wim ze jakos mu sie udalo pracowac normalnie pod digiem na winuae.

[#4] Re: Sprzêt dla Digi Booster Pro

@jimiche, post #3

W P96 trzeba było odpowiednio ustawić jedną zmienną w ENV i chodziło normalnie. Jaką zmienną to nie pamiętam, bo to dawno było.
[#5] Re: Sprzêt dla Digi Booster Pro

@jimiche, post #3

jeszcze popróbuję na piecu ale wolałbym DBPro na pegazie bo z pieca żadko korzystam, a jak korzystam to przez rdesktop
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem