[#1] ACS Spis treści
Kilka tygodni temu była mowa o potrzebie spisu treści w pliku tekstowym dla starych amigowych czasopism. Jak wiadomo MA umieszczał takie spisy na CoverCD, jednak ACS nigdy tego nie zrobił.
Postanowiłem więc sam podjąć się tego zadania. Na
http://zlotymedalion.amigagames.ltd.pl/acs.lha znajduje się spis wszystkich numerów Amiga Computer Studio jakie się ukazały, czyli od CSWS 1/95 do ACS 4/2001.
Kilka uwag, spis powstawał w różnym czasie, dodatkowo nie wszystkie numery zostały spisane przeze mnie. Trochę numerów zostało spisane przez gościa o pseudonimie Leszczu, z którym niestety nie mam żadnego kontaktu. Pozostaje więc jedynie mi podziękować za jego pracę na tym forum i mieć nadzieję że nie ma nic przeciwko upublicznieniu jego pracy, tym bardziej że już raz uczynił to na swojej stronie. Oczywiście, Leszczu jeśli czytasz te słowa i nie chcesz aby numery spisane przez ciebie widniały w tym spisie daj znać a natychmiast je usunę.
Wracając do tematu, z racji że spis powstawał na przestrzeni lat nie jest on jednolity. Są numery spisane tylko z tytułami (robiłem spis tylko dla siebie a dla mnie było ważne w jakim numerze znajduje się dany artek, strony to już sobie mogę przekartkować). Większość numerów zrobiona jest w formie tytuł + numer strony. Parę numerów jest opisana jeszcze dokładniej (to te od Leszcza). Dlatego też niestety z tego spisu nie dowiecie się czy opisywany tytuł gry czy programu, to tylko pobieżny opis, recenzja czy też kurs lub solucja. To już niestety musicie sprawdzić sami w papierowej gazecie, spis ten jedynie ma pomóc w identyfikacji danego numeru, aby nie kartkować każdego z osobna. Dodatkowo uznałem że nie ma sensu zamieszczać w spisie rubtyk stałych, nie znajdziecie więc w nim działów nowości, listy, prenumerata czy interface. Natomiast działu NA CD, na szczęście nie musiałem spisywać gdyż spisy zawartości krążków, znajdują się na coverach z ACSu.
To chyba tyle, mam nadzieję że komuś się to przyda.

[#2] Re: ACS Spis treści

@Mufa, post #1

Dzięki! Przyda się. Ileż to już razy kartkowałem swoje ACSy w poszukiwaniu jakiegoś artykułu :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem