[#1] Casablanca
Może ktoś się orientuje w temacie>
czy jeżeli do Casablanki wstawie kickstart od a1200 to normalnie się odezwie??
[#2] Re: Casablanca

@Shredder, post #1

Może ten artykuł coś pomoże.
[#3] Re: Casablanca

@mailman, post #2

No właśnie czytałem go ale 100% odpowiedzi nie ma. Bo jak by to działało to niezła maszyna by była
tymbardziej z 060 na pokładzie
[#4] Re: Casablanca

@Shredder, post #3

No nie wiem...
Casablanca była zbudowana do obróbki filmów.
Z tego co wiem nikt nie pokusił się o pracę pod systemem WB. O grach/demach można zapomnieć na dzień dobry. Brak układów specjalizowanych kompatybilnych z Amigami.
Czyli bajer jest, ale nic poza tym.
[#5] Re: Casablanca

@Shredder, post #1

Wydaje mi się że w kickstarcie z A1200 są biblioteki które odnoszą się do sprzętu z płyty głównej Amigi, a tam w Casablance jest znacznie więcej innych scalaków. Prędzej jakby ktoś zmiksował kikstarty i zaprogramował na programatorze odpowiednie kości. Ewentualnie przez maprom, tylko zabawa pozostaje z napisaniem odpowietniego bootloadera. Ale jak to ktoś ma w sygnaturce : "Nie ma rzeczy niemożliwych, te niemożliwe wymagają tylko więcej czasu" tak to leciało ?

Myslę że byłby z tego niezły klasyk...
[#6] Re: Casablanca

@Shredder, post #1

Przy odrobinie szczęścia zobaczysz czerwone guru, chociaż najprawdopodobniej skończy się już na białym ekranie i zamrożeniu kompa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem