kategoria: A500
[#1] Klawiatura w A500
Witam!

Dostałem dziś w spadku A500 - do lekkiego remontu : przecięte trzy ścieżki obok oscylatora, brak 512kb (ale to nie kłopot), stacji (mam Compaqa przerobioną) i niestety poważniejszy - brak kontrolera klawiatury. Nie pytam się czy ktoś mi taki zbyje ale czy jest jakaś inna możliwość aby podpiąć jakąkolwiek klawiaturę pod płytę? Pamiętam, że "sprywatyzowałem" sobie ten kontroler do A1k2 w celu jej wepchnięcia w towerkę...
[#2] Re: Klawiatura w A500

@Faysall_Klimann, post #1

Problem jest w tym, że A1200 posiada kontroler klawiatury na płycie głownej, a w A500 i dużych Amigach kontroler jest w samej klawiaturze. Wersja hardcore to reimplementacja tego kontrolera w jakiejś ATMedze, ale wydaje mi się, że dużo taniej i szybciej będzie zdobyć oryginalny kontroler albo nawet całą zepsutą A500 na części.
[#3] Re: Klawiatura w A500

@Czarek, post #2

Czarku, tyle to i ja wiem. Masę takich kontrolerów przystosowałem do A1200 konstruując pewną przelotkę. Myślałem, że jest jakieś obejście tak jak w owej przelotce. Wystarczy podstawka włożyć na scalak albo podłożyć podstawkę pod scalak i może klawiatura z...pc? ;)
[#4] Re: Klawiatura w A500

@Faysall_Klimann, post #3

Mozesz uzyc klawiatury od duzej Amigi, albo PIC16f84 i interface klawiatury pecetowej (aminet- mmkeyboard)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem