[#1] Blizzard1240
Czy Blizzard 1240/40 dobrze działa na płycie głównej 1D1?? A czy opłaca się do niego dokupić kontroler SCSI i hardego scsi??? Bo planuję wymienić moje Apollo1240/40 64fast na blizzarda040 bo apollo na mojej płycie chodzi strasznie, ale nie wiem jak to jets z blizzardami. HELP!

[#2] Re: Blizzard1240

@Orson, post #1

Z blizzardami nie ma takich problemów jak z apollo. Jeśli sama amiga i blizzard są sprawne, to dogadają się bez problemu. W przypadku apollo to nie jest takie oczywiste, jak miałeś okazję się już przekonać.

[#3] Re: Blizzard1240

@MinisterQ, post #2

oczywiście wszystko śmiga ładnie i przyjemnie

[#4] Re: Blizzard1240

@Orson, post #1

Apollo działa chyba najlepiej właśnie z płytami w wersji 1D1. To, że u ciebie nie działa karta za dobrze, to nie wina niedopasowania wersji płyty. Właściwie to na każdej płycie Apollo będzie działało, tylko na niektórych płytach trzeba dokonać lekkich przeróbek.
Ja miałem płytę w wertsji 2B i Apollo działało dobrze. Teraz mam jeszcze 1D1 i też działa dobrze.
Blizzard ma swoje zalety, ale i Apollo tez nie jest złe (nie ma SCSI, ale za to z FastATĄ uzyskasz lepsze transfery, do Apollo możesz włożyć max 64 MB a do Blizzarda 256, ale pamięć w Apollo jest lepej obsługiwana).
Ja proponuję na początek (jesli jeszcze tego nie zrobiłeś) wlutować na stałe oscylator. Podociskaj MACHy (możesz wcześniej przeczyścić styki). Usprawnij zasilanie karty. Jeśli tylko karta jest sprawna, to w końcu (po tych zabiegach) powinna działać bezproblemowo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem