[#1] Dekompresja XPK
Witam,

Ostatnio na swoim Macintoshu zainstalowałem programik do odtwarzania modułków muzycznych. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że ten program nie supportuje modułów spakowanych PowerPackerem i XPK. Z rozpakowaniem pierwszego rodzaju nie miałem problemów, ale co mam zrobić z XPK? Jest jakiś program, który mógłby rozpakować pliki XPK pod Windowsem? Ewentualnie jakiś program amigowy, to bym zrobił to pod UAE.

[#2] Re: Dekompresja XPK

@Doktor No, post #1

Sprobuj na Amidze za pomoca XAD i VoodooX. Jest tez pakiet XPK (ze 3 pliki w libs: i katalog Compresors). Niestety do XPK nie wiem jakiego uzyc GUI...moze XPKatana (cos mi sie obilo o uszy i mialem kiedys, "chyba" na HD).
[#3] Re: Dekompresja XPK

@Doktor No, post #1

Na AmigaOS można użyć na przykład programu: XPKManagerMUI:
http://www.skarpa.za.net/melon/amiga/xpkmanagermui.html

Program jest dostępny tutaj

[#4] Re: Dekompresja XPK

@Andrzej Drozd, post #2

XAD to pakiet do archiwów a nie cruncherów ;)
Co do XPKatana to również polecam.

[#5] Re: Dekompresja XPK

@grxmrx, post #4

Aha :)
[#6] Re: Dekompresja XPK

@Andrzej Drozd, post #5

A najprościej to zainstalować pakiet XFD wraz z biblioteką xfdmaster oraz pakiet XPK. W pakiecie XFD jest programik co się nazywa XFDDecrunch. Można go sobie podpiąć pod button DOpusie lub obsłużyć z CLI. Wskazuje się spakowane pliki (czymkolwiek) i reszta jest historią. W pakiecie jest jeszcze program XFDScan, który pozwala wyszukiwać spakowane pliki złączone w jakiś jeden duży plik (na przykład wykonywalny).
[#7] Re: Dekompresja XPK

@Doktor No, post #1

Do rozpakowania służy komenda xup z pakietu XPK.
[#8] Re: Dekompresja XPK

@Doktor No, post #1

Bardzo dziękuje! Skorzystałem z pakietu XFD. Ide teraz słuchać starych przebojów!

P.S.Jak by kto pytał to mam jeszcze Amige 1200 "na chodzie", niestety, nie mam do niej monitora. :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem