kategoria: A1200
[#1] Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?
http://www.a1k.org/forum/showthread.php?p=417467 . No i zasadnicze pytanie, podejmie sie ktos zrobienia tego cuda:)?

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2011 10:34:26 przez fazior
[wyróżniony] [#2] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@fazior, post #1

Zapytaj się autora czy ma jakieś zapasy na sprzedaż. Sprzedawał bodajże po 80EUR. Drogo bo jeden scalak jest dostępny w USA za spore pieniądze (wiem bo sam kupiłem parę sztuk tego układu). Jest nawet jego własnoręczny post na ppa o tym.
[#3] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@stachu100, post #2

Baja bongo, niebawem napisze - cholera zawsze chcialem miec takie ustrojstwo. Dzieki.
[#4] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@stachu100, post #2

Główny układ można kupić poniżej 2$ + koszty przesyłki.
Link

Resztę można skompletować u nas, w kraju
Płytki PCB można sobie zamówić także u nas, wystarczy przesłać do firm rysunek.

Jeśli ktoś sam robiłby układ, to z ceną mógłby zejść poniżej 80 PLN
[#5] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@LeszczAmiga, post #4

Zapomniałeś o jednym szczególe - koszt wysyłki z US do PL. Wynosi on prawie $30 nawet dla jednej sztuki. Przed chwilą sprawdziłem fakturę która dostałem z Digi-Key.
No ale pewnie będzie że znowu się czepiam.
[#6] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@stachu100, post #5

WNIOSEK: znajdź więcej chętnych, wtedy wyjdzie taniej układ i PCB.
[#7] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@tom256, post #6

Prawda.
4 egzemplarze czekają na wykonanie już od pół roku.
[#8] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@fazior, post #1

Mały OT.

Co jest pokazane na tym zdjęciu ? Czy to jakaś technika lutowania SMD ? Zawsze myślałem, że używa się lutownicy z bardzo cienkim grotem lub hotaira.

Ostatnia aktualizacja: 20.11.2011 11:58:04 przez TomcioPaluszek
[#9] Re: Automatyczny przełącznik, ile to moze kosztowac?

@TomcioPaluszek, post #8

Akurat scalaki smd dość często można właśnie tak lutować... ot cyny na duży grot i przejechać wszystkie nóżki, potem plecionką zebrać nadmiar i polutowane - zazwyczaj wszelkie ewentualne zwarcia między nóżkami w tym momencie znikają.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem