[#1] Mapa Amig na świecie
http://amigamap.com

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2011 13:26:31 przez Shoonay
[#2] Re: Mapa Amig na świecie

@Shoonay, post #1

Temat był juz poruszany nawet jest news na ppa.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: Mapa Amig na świecie

@Shoonay, post #1

[#4] Re: Mapa Amig na świecie

@mailman, post #3

Jesteśmy puki co na trzeciej pozycji, nie jest źle, alle mogłoby być lepiej :) Duża część amigowców jeszcze może nie wiedzieć o tey stronie. :)
[#5] Re: Mapa Amig na świecie

@Shoonay, post #1

troche bzdurne ze mozna wybrac jeden typ amigi jaka masz
ale zalogowalem sie
[#6] Re: Mapa Amig na świecie

@HOŁDYS, post #5

Hołdys. Nie rób z siebie...........

Wszystko tak jest opisane i możesz dodać wiele komputerów.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Mapa Amig na świecie

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

debila nie robie z siebie ..przy pierwszym dodaniu da sie wybrac tylko jedna amige jednego morphosa .. po potwierdzeniu linka i ponownym zalogowaniu dopiero jest opcja Add more systems
za jednym zamachem nie bylo to mozliwe i dla mnie to bzdurne...ograniczenie typu "You can add max 10 systems in a row" w dzisiejszych systemach transakcyjnych jest rowniez smieszne :P

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2011 18:15:14 przez HOŁDYS
[#8] Re: Mapa Amig na świecie

@HOŁDYS, post #7

Całkiem fajny serwis IMHo, Już ponad 4k zarejestrowanych userów. Ja jestem TU . W statystykach PL jest w czołówce Ami-krajów.
[#9] Re: Mapa Amig na świecie

@twardy, post #8

Też się przed chwilą zarejestrowałem :)
[#10] Re: Mapa Amig na świecie

@Skiba, post #9

Też się dodałem już :)
[#11] Re: Mapa Amig na świecie

@Tom Rain, post #10

Ja również się dodałem.
[#12] Re: Mapa Amig na świecie

@Shoonay, post #1

Żałosna jest ta liczba
[#13] Re: Mapa Amig na świecie

@KingJulian, post #12

Licba Polaków, czy liczba całkowita ?

BTW: jest te beta nowej wersji : TU
[#14] Re: Mapa Amig na świecie

@glichtanski, post #11

I ja też!

Tylko coś mi mapy nie działają, ma ktoś pomysł czemu? Zarówno na firefoksie jak na chrumie (a konkretniej SRWare Iron)
[#15] Re: Mapa Amig na świecie

@teh_KaiN, post #14

Nie wiem, mi na Firefoxie działa.... nie masz jakichs blokad flasha zainstalowanych w przeglądarce ?
[#16] Re: Mapa Amig na świecie

@twardy, post #15

Wyłączyłem adblocka i noscripta, więcej nic nie ma prawa blokować, nie działa. Za to javascript rzuca błędami że to jakaś funkcja niezdefiniowana, a to jakaś zmienna też jest undefined... hmm...
[#17] Re: Mapa Amig na świecie

@KingJulian, post #12

4862 to jest wpisów w bazie, wszystkich komputerów łącznie. Ludzi jest 1203.
Dobra nowina to taka że nie wszyscy się wpisali. Dzisiejsze znalezisko archeologiczne na forum ujawniło właśnie ten mechanizm. Ale za to nas przybyło ;)
[#18] Re: Mapa Amig na świecie

@twardy, post #13

Jedno i drugie. Nie sądziłem, że amigowców jest tak mało... :( Nawet jeśli drugie tyle się nie wpisało to i tak to jest porażka straszliwa. Nawet jak na fanów retro to jest mizerna liczba.
A tak z ciekawości czy ktoś wie jak wyglądała sprzedaż wszystkich Amig i poszczególnych modeli ? Przecież to musiałby być miliony egzemplarzy!
[#19] Re: Mapa Amig na świecie

@KingJulian, post #18

A jeśli tylko 3% amigowców sie wpisało?pomysł
[#20] Re: Mapa Amig na świecie

@parallax, post #19

Mało prawdopodobne. Kto interesuje się Amigą ten raczej znajdzie amigowe społeczności, portale i zapewne się wpisze. Twoje 3% to się raczej się nie wpisało
[#21] Re: Mapa Amig na świecie

@KingJulian, post #18

Z tego co pamiętam to A500 sprzedała się w 8 milionach sztuk
[#22] Re: Mapa Amig na świecie

@sebbb, post #21

Dla przykładu C64 według różnych źródeł 20 do 30 milionów
[#23] Re: Mapa Amig na świecie

@sebbb, post #22

no to nie marudzic tylko sie wpisywac ! swoją drogą wątpliwe, zeby np w calych krajach nadbaltyckich byl tylko jeden amigowiec, albo zeby w Usa bylo mniej amig niz w PL...
[#24] Re: Mapa Amig na świecie

@KingJulian, post #20

Wiesz, nie wiadomo :D I nie dowiemy się ile jest jeszcze amig na świeciepomysł Jest tez zapewne sporo osób, które wie o tej stronie, ale z różnych przyczyn się nie wpisało:D I jest cała masa ludzi, którzy o tej stronie nie wiedząpomysł
[#25] Re: Mapa Amig na świecie

@parallax, post #24

Nie wiedziałem że istnieje Kickstart 4.1
[#26] Re: Mapa Amig na świecie

@ZbyniuR, post #25

Ale chociaż wiedziałeś, że istnieje AmigaOS 4.1?
[#27] Re: Mapa Amig na świecie

@recedent, post #26

Się wpisałem :D
[#28] Re: Mapa Amig na świecie

@pokulan, post #27

Ja tez sie dodalem i mam zamiar to nadac znajomym.

Sporo tam ludzi, mysle, ze warto sie rejestrowac, chocby dlatego, ze im wiecej nas tam bedzie tym wieksza bedzie motywacja dla ewentualnych smialkow chetnych pracowac nad nowymi rozszerzeniami sprzetu czy software'u OK
[#29] Re: Mapa Amig na świecie

@mccnex, post #28

A użytkowników PPA już tam nie wliczyli? A3000 jest 10szt (PPA - Polska -12szt do niedawna 11).
[#30] Re: Mapa Amig na świecie

@Rafał A-3000, post #29

Ta dwunasta A3k to pewnie moja. Byłem tam zarejestrowany od dawna ale wisiała jeszcze A1200, której od roku nie mam. Dzisiaj zaktualizowałem dane.

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2013 22:03:38 przez Jenot
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem