kategorie: A500, Sprzęt
[#31] Re: A500 / A600, wybór klasyka po latach.

@WojT_GL, post #28

Ja ostatnio skompletowałem A500 + 0,5MB pod klapką + 8MB w MegaRamHD i HDD

jesli masz plyte Rev 6 przerob adresacjie slow ram 512 na chip ..gry WHDLOAD wymagaja 1 MB CHIP + XX FAST RAM i ROM 2.0 .. mialem taka maszyne i swietnie sie sprawdzala z WHDLOAD . jak nie masz ROmu mozesz zawsze zmapowac do FASTu i wtedy uzywac ...

a co do pinball Dreams i Pinbal Fantasiess.. odpalilem obydwa uwaga na A1000 !!! (z 512 kb RAM)
wiec nie sa pamieciozerne chciaz dodatkowe 1 MB wykorzystuja w pelni (pamietaja wczytane dane i jest muza podczas ladowania stolu ..az do dekompresji)
[#32] Re: A500 / A600, wybór klasyka po latach.

@HOŁDYS, post #31

Wiem, że płyta w mej A500 ma nadrukowane A500+ (tyle przyuważyłem) - resztę muszę sprawdzic. Jeśli chodzi o Rom to zawsze moge Kamila poprosic zeby mi przelutowal (*y na kolejnym SACP bedzie robota) - chyba ze odpali moją drugą A500 a tam juz mi ta operacje zrobil.

Az mi zal ze ten sprzet lezy i czeka az sie za niego zabiore - ale priorytety musza byc w zyciu :P Dlatego i Monkey Island 2 musi poczekac :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem