kategoria: Sprzęt
[#31] Re: Lista monitorów 15kHz

@Tomski, post #28

Jako kierownik ochrony obiektu też zezwalałem na takie testowanie sprzętu, wcześniej jednak, przed bramką wejściową testujący otrzymał na pudełku jak i na samej Ami nalepkę.

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2011 18:00:40 przez Advesarius
[#32] Re: Lista monitorów 15kHz

@RadoslawF, post #26

Chciałem kupić futerał na aparat cyfrowy.

Wszedłem do sklepu Media Markt zgłosiłem ochroniarzowi powyższy fakt, okazałem aparat i tyle.

Przymierzyłem na miejscu, pasował, zapłaciłem, wyszedłem.

W razie problemów w takich sklepach są monitoringi które wszystko rejestrują.
[#33] Re: Lista monitorów 15kHz

@Hubez, post #32

Witam ! Podepnę się pod temat.

Taki monitor zdobyłem, którego jeszcze nie testowałem Link. CM-322 AMI wygląda na polski firma Zakłady Urządzeń Komputerowych.
Pytanie czy ktoś miał już do czynienia z tym typem - proszę o wnioski - jakie posiada parametry, czy może jest kompatybilny z jakimś np. Commodore 1084 lub podobnym? Wygląda mi na rzadko występujący gatunek w środowisku amigowym, a może się mylę.
[#34] Re: Lista monitorów 15kHz

@cim, post #33

Po testach:

Wyżej wymieniony sprzęt okazuje się typowym monitorem dla A500 i pochodnych. Tryby graficzne jakie udało mi się uzyskać to typowe "15kHz PAL/NTSC" choć "Super-Hires" w PAL-u prezentuje się dosyć przyzwoicie mam tu na myśli plamkę która jest do przyjęcia. Uznaję, iż sprzęt rewelacyjnie sprawdza się w grach i demach, jednak do pracy z Workbenchem w rozdzielczości 640x512 Hires-Interlaced na A1200 AGA nie bardzo. Migotanie daje się we znaki po kilku minutach pracy.
Tak się składa, że wraz monitorem zdobyłem A500, która obecnie jest w trakcie wybielania. Myślę, że ta para jeszcze razem ze sobą troszkę pożyje ok, racja. Hej !
[#35] Re: Lista monitorów 15kHz

@cim, post #34

Idealnym monitorem Lcd 15khz jest:
Dell-a U2410:
http://www.youtube.com/watch?v=wo6-kA3MeIo
http://www.youtube.com/watch?v=qe44wM7H … ure=relmfu

Akurat Falci mam ten sam problem co Amiga 1200

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2012 14:09:51 przez as...
[#36] Re: Lista monitorów 15kHz

@as..., post #35

Gdyby te LCDki miały tryb "scan line" to był bym w 7mym niebie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem