[#1]
DF0 w A1200, Chinon FZ-357
wracampo30latach
autor wątku
witam wszystkich
Mam Amigę 1200, która posiada - moim zdaniem uszkodzona (jak wkładam dyskietkę do DF0, próbuje ją odczytać, ale nic z tego, kilka razy i stop - ekran dyskietki) - model Chinon FZ-354 (Made in Japan) - oryginalnie zamontowana w zakupionej Amidze 1200
Mam też Chinon FZ-357 (Made in Malaysia, wyciągnięta ze starego PC-ta), która po zamontowaniu w ww. Amidze 1200, zaraz po włączeniu zasilacza (kiedy przed włączeniem Amigi jest włożona do DF0 dyskietka) odczytuje dyskietki i działa bez problemu do momentu włożenia kolejnej dyskietki (której Amiga już nie widzi) lub wczytaniu gry 2 dyskietkowej, kiedy dyskietkę 1 czyta, a kiedy poprosi 2 - brak reakcji stacji (dyskietki są w porządku). Dodatkowo, kiedy włączę Amigę ze stacją Chinon FZ-357 (podmienioną) i w momencie włączenia nie ma w niej dyskietki i wkładam dyskietkę kiedy pojawi się łapka 0 stacja nie reaguje na włożoną dyskietkę.
Chinon FZ-357 wyciągnięciem z PC-ta i włożyłem do Amigi ustawiając zworki z tyłu dokładnie tak samo jak w Chinon FZ-354 (tej co była "oryginalnie" w zakupionej Amidze).
Podejrzewam, że chodzi o przerobienie zworek w elektronice stacji i dokopałem się do kilku źródeł, ale wieka prośba do Was - czy możecie napisać mi po polsku i krok po kroku jak mam to zrobić, jak mam zrobić tą przeróbkę?
pozdrowienia