kategoria: A1200
[#1] Amiga bardzo wolno chodzi
Mam spory problem, tóż przedwczoraj grałem na swojej Amidze, OS mi się zawiesił, wyłączyłem zasilacz i uruchomiłem ponownie. Ponowne uruchamianie od tego momentu trwa bardzo długo, po odpięciu karty pamięci z systemem i grami , nim dojdzie do ekranu gdzie prosi o dyskietkę też mija bardzo długi czas. W czym może leżeć przyczyna ?
[#2] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Locutus, post #1

Zdecydowanie za mało danych podałeś.
[#3] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Locutus, post #1

Jeśli masz dysk twardy, to stawiam na problem z dyskiem, jeśli nie, to nie wiem :)
[#4] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Locutus, post #1

kondensatory
[#5] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@azazel44, post #3

Mam kartę Cf 4 Gb zamiast dysku, ale mimo wszystko i tak po odłączeniu problem jest ten sam, niemiłosiernie długo się wczytuje wszystko, nawet po odpięciu karty żeby się wyświetlił obraz gdzie prosi o dyskietkę. Zrobiło się to wszystko po tym, jak po system się zawiesił, i uruchomiłem ponownie amigę, i tak cały czas od tamtej pory.
[#6] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Mir3k, post #4

Wszystkie najlepiej powymieniać ? dopiero zaczynam raczkować w tej kwestii :)
[#7] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Locutus, post #6

Tak, tylko kup jakieś firmowe.
[#8] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Locutus, post #1

Walidacja padła
[#9] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Pero, post #8

2012
[#10] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Dark_luke, post #9

Ano ! jesteśmy starzy!
Pozdrawiam wszystkich!!!
[#11] Re: Amiga bardzo wolno chodzi

@Pero, post #8

Tak i też w pierwszej chwili pomyślałem, bo objaw bardzo charakterystyczny.
Ale skoro Kolega pisze, że po wybebeszeniu wszystkiego, sam "golas" też marudnie startuje... Problem w czymś innym, poważniejszy niż banalnie uwalona walidacja.

Pozdrawiam
Des
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem