[#31] Re: Microvitec M1438S - przeróbka na VGA

@Blendor, post #30

No to trzymam Cie w takim razie za słowo i monitor poleci do kontenera, trzymałem go tylko żeby sprawdzić ewentualne działanie z Amigą przez BNC. Ale tak jeszcze drążąc temat, czy ewentualnie podłączając odpowiednim kablem przez ten BNC Amigę zobacze choćby obraz trybów vga czy Amiga poleci do nieba :P. I drugie pytanie tam jest wyprowadzenie synchronizacji H/V i samo V jak to podłączyć, bo w Amidze jest tez H/V i tak się podłącza do SCARTa, a w d-sub jest oddzielnie (stąd też moje podejrzenia co do tego PAL).
[#32] Re: Microvitec M1438S - przeróbka na VGA

@pinior, post #31

Zacznij od sprawdzenia czy monitor zareaguje na jakikolwiek sygnał po BNC, u mnie nie zareagował, a w specjalny kabel dla niego zainwestowałem.

Pozdrawiam
[#33] Re: Microvitec M1438S - przeróbka na VGA

@RadoslawF, post #32

Ten monitor ma przełączanie w menu OSD między wejściami, o ile na d-sub sam wykrywa bo jest dodatkowa linia przełączająca o tyle pewnie na BNC trzeba ręcznie wskazać źródło.

Pozdrawiam

PS. Co z tą synchronizacją jak do Amigi podepne? Myślałem może żeby użyć H/V bo tak idzie w kablu SCART do zwykłego TV, może wtedy zadziała jakiś magiczny tryb przemysłowy PAL Myślałem o wlutowaniu bepośrednio kabla w monitor zamiast kupować specjalny, a drugiej strony wtyczka do VIDEO Amigi, nawet mam jakieś grube ekranowane po starych monitorach.

Serdelki :P

Ostatnia aktualizacja: 15.04.2012 14:31:29 przez pinior
[#34] Re: Microvitec M1438S - przeróbka na VGA

@pinior, post #33

musisz sprobowac , osobiscie nie wierze ze zalapie tryb pal napisali by o tym :)

Ostatnia aktualizacja: 15.04.2012 14:34:48 przez Blendor
[#35] Re: Microvitec M1438S - przeróbka na VGA

@Blendor, post #34

No szczerze mówiąc ja też w to wątpię, ale intryguje mnie fakt że jest wejście synchronizacji zespolonej H/V, a jak już mówiłem tak jest przy przesyłaniu PALa po EUROSCART, może to jest tak jak na dzisiejszych TV LCD po SCARCIE łapią obraz z Amigi PAL ale przez d-sub już tylko zgodne z VGA.

PS. Dzięki za zainteresowanie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem