[#1] AmigaOS3.9
Jestem lebiegiem w tym systemie więc mam kilka pytań:

1. Fblit-jak go skonfigurować aby działał?? W standardowym konfigu zacinał system

2. System PAtch/BlazeWCP-Czy instalacja tych patchy jest konieczna na 3.9??

3. LocalePL-Po zainstalowaniu LOcalePL39 miałem kłopoty z polskim znakami-nie dało się napisać np. żźćśą itp. W prefs:locale ustawiłem język polski

[#2] Re: AmigaOS3.9

@Orson, post #1

ad 3) Nie masz zainstalowanych pewnie polskich czcionek. Ściągnij oficjalne polskie Locale: http://www.haage-partner.net/download/AmigaOS/BB3.9-2-Locales/BB3.9-2-polski.lha Są tam polskie czcionki.

[#3] Re: AmigaOS3.9

@Ziolo, post #2

Polskie fonty mam, np. W górnej belce WB pisze "ileśtam pamięci graficznej" ale gdy sam piszę np. nazwę drawera to kicha.

ponawiam pytania:

1. Co zrobić z tym Fblitem?? Jak go włącze to się zacina i pada :(
2. Systempatch/blazewcp - instalować a jeśłi tak to czy to coś da?

[#4] Re: AmigaOS3.9

@Orson, post #3

A mapę klawiatury w Input?

[#5] Re: AmigaOS3.9

@Orson, post #1

Ad.1 Na PPA jest artykuł o FBlit i jest w nim podane jak go skonfigurować. Co więcej - na forum ten temat był już wałkowany ze cztery razy i za każdym razem wychodziło na to, że osoba zapytała zanim przeczytała.

HINT: uruchomić program konfiguracyjny i nic nie ustawiając zrobić SAVE. Jak będą dalsze problemy, odsyłam do artykułu, stosownych wątków na forum lub w ostateczności pytać dalej.
[#6] Re: AmigaOS3.9

@Orson, post #1

ad.1 Tego nie używam - mam kartę graficzną
ad.2 AmigaOS3.9 nie potrzebuje do działania takich patchy
ad.3 a wybrałeś odpowiednia mapę klawiatury?

Polecam przeczytać http://ato.exec.pl/os39faq/OS39FAQhtml.lha
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem