[#43]
Re: MP3 - najlepsze rozwiązanie do dużej Amigi
@gorzyga,
post #42
Co do Mas-Playera, to jak się uda dorwać układy to może się pojawi jedno pudełko w dziale sprzedaży. A tak na serio - szkoda że skończyły się czasy nieokiełznanej, wolno-dostępnej twórczości domowych inżynierów - fanów Amigi. Jeszcze w latach 1998-2000 kiedy było świeżo po upadku C= internet był pełny takich projektów, co więcej wszystkie z nich były publicznie dostępne (IDE68k, Mas-Player - to te które mnie teraz interesują). Pasjonaci, ale przede wszystkim fachowcy w swojej dziedzinie tworzyli takie rozwiązania, a reszta mogła dla siebie je kopiować i składać. Teraz, to tych ludzi nie ma wśród Amigowców, a Ci co pozostali przerzucili się na komercyjne projekty, cóż chyba pokończyli studia i teraz doszli do wniosku że pora zacząć zarabiać na swoje utrzymanie

Szkoda, że w tych czasach nie zainteresowałem się Amigą - obserwując sieć (może narażę się niektórym), ale ten okres po upadku C= był ... bardzo dobrym okresem Amigi - bowiem to był okres wolnej, nieprzymuszonej twórczości powodowanej chęcią (zwykłą, niekomercyjną) chęcią podtrzymania ulubionego komputera. Takie projekty jak IDE68k (nie bez kozery wisi na adresie www.
students.tut.fi), czy Mas-Player tylko to potwierdzają. A aktualne projekty Pana Jensa (clockport dla a500 - konstrukcja banalna, ale niedostępna ogólnie - bo wykonanie konmeryjne) tylko potwierdza moje skromne przemyślenia.