kategoria: Programy
[#1] PowerAssign 2.11 (C) 1994-1996 Szymon Pura, FREEWARE
Ciekawy programik, zaawansowana wersja rozkazu Assign, potrafi oszukać te kilka gier które potrzebują widzieć "prawdziwe" DF0: wskazując im katalog.

zrzut ekranu programu

Użytkowanie może wyglądać na trochu zamotane, ale działa z przykładową grą gdzie znalazłem ten program.
Oto przykładowy skrypt:

assign rooster: "rooster"
assign rooster+: "rooster+"
powerassign D rooster:
powerassign D rooster+:
powerassign A DF0:
powerassign C DF0: rooster:
powerassign C DF0: rooster+:
rooster:rooster

<ściągnij PowerAssign tutaj>

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2012 20:16:10 przez Shoonay
[#2] Re: PowerAssign 2.11 (C) 1994-1996 Szymon Pura, FREEWARE

@Shoonay, post #1

program znany jednak ja uzywam fitherka z MCP wyskakuje request i przypisuje mu katalog gdzie ma zrobic asssign. wszystko za pomoca myszki ...
[#3] Re: PowerAssign 2.11 (C) 1994-1996 Szymon Pura, FREEWARE

@HOŁDYS, post #2

Nie znam, na 100% działa też z grami którę chcą "widzieć" napęd DF0
Bo ja taką wybierałkę też używam od dawien dawna, pchełkę z Aminetu co AssignWedge się nazywa - wystarczy do WBStartup wrzucić i też pojawia się requester rozszerzony o dodatkowe opcje gdzie można ręcznie wybrać katalog.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem