kategoria: Sprzęt
[#1] Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD
Witam, czy ktoś trenował coś takiego, interesuje mnie połączenie kanałów L Amigi z L CD oraz P Amigi z P CD. W wieży mam tylko jedno wejście AUX, a chciałbym elegancko, bez przełączania zsumować na kanałach 2 źródła dźwięku.
[#2] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@posylus, post #1

gdzieś w grafitti coś takiego jest...

mam!
o tu

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2012 15:41:09 przez Mir3k
[#3] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@Mir3k, post #2

OK
I to mi się podoba - dziś pytanie, dziś odpowiedź, bez kombinowania. Serdeczne podziękowania
[#4] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@Mir3k, post #2

Tylko to rozwiazanie zmienia impedancje wyjsciowa, co moze powodowac wieksza ilosc szumow. Zdecydowanie zmniejsza poziom na wyjsciu rowniez. Bardziej eleganckie byloby uzycie prostego miksera na jakims opampie. Wcale nie jakies skomplikowane. ;)

PS. No chyba, ze ktos chcialby zaprojektowac mikser na potencjometrze cyfrowym podpinajac np pod zlacze rownolegle w Ami i napisac soft, ktory by regulowal poziom we/wy :D.
[#5] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@posylus, post #1

Schematy bardzo prostych mikserów pasywnych były wielokrotnie publikowane na łamach gazet amigowych. Schematy sa bardzo proste więc prawie każdy powinien sobie poradzić. Koszt części to około złotówka. Oczywiście taki mikser ma szreg wad ale do amatorskich zastosowań amigowich wystarczy. Niewątpliwą zaletą jest cena, prostota wykonania oraz fakt, że działa :)

Benedykt Dziubałtowski
[#6] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Dziękuję za naprowadzenie na ślad. Faktycznie przemyślałem problem zakłóceń oraz oczywistej utraty jakości sygnału. Wydaje mi się, że optymalnym rozwiązaniem jest schemat na którym opart jest kit avt 742 - koszt elementów pomijalny, a plusy zastosowania wzm. operacyjnego nieoceniony. Dziękuję i temat można uznać za zamknięty.
Pozdrawiam
[#7] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@Mir3k, post #2

Ja mam zewnętrzny mikser na kabelku. Wysłałem fotki na graffiti. Mam nadzieję, że przejdą (czekam na ich akceptację).
:)

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2012 21:53:02 przez TUPCOM
[#8] Re: Zrównoleglenie wyjść AUDIO Amigi z odtwarzaczem CD

@TUPCOM, post #7

Już jest :)
MIKSEREK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem