[#1] Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)
Mam zgodę autora Pana Mikołaja na publikację nieopublikowanego ream apolo w wersji 1.8. Z ciekawszych rzeczy, które umie ta wersja to mapowanie romu o pojemności 1mb. Knif polega na tym, ze rom musi być specjalnie skonstruowany a sam autor nie pamięta jak. Nie ma tez żadnej dokumentacji do tego programu :(

Nie mniej jak by się ktoś chciał pobawić to się może pobawić. Chciałbym to wrzucić na aminet. Pytanie tylko jak?

To chyba musi być w LHA. Jeszcze coś trzeba zrobić poza wysłaniem archiwum?

Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Na pewno opis trzeba zrobić.

Swoją drogą miałem kiedyś Apollo i powiem, że jest to bardzo dobry program. Dla mnie rewelacja.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2012 14:11:09 przez gilban
[#3] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

1. Na Aminet wrzuca się archiwa LhA lub ZIP
2. Wrzutu dokonuje się na dwa sposoby:
- przez stronę Aminetu (zakładka Upload), ale to jakiś czas temu nie działało
- bezpośrednio na serwer FTP do katalogu new albo incoming (nie pamiętam teraz dokładnie).

Ważne, że wraz z archiwum musi iść plik readme o ustalonej sztywno strukturze.
[#4] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

To może tak. Wrzucenie tego do Aminetu może Ci zająć jakiś czas. A możesz to wrzucić do PPA? Ludzie znający się na rzeczy przetestowali pewno to i być może dali znać czy i jak działa?
[#5] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

Może za pomocą YAMa ?:

AminetUpload.lha
[#6] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

Powinno być w LhA -lh5- (-lh6- nie jest chyba nadal akceptowane).
Zakładając, że archiwum z remapollo będzie nazywać się RemApollo.lha to opisowy plik tekstowy powinien nazywać się RemApollo.readme i powinien zawierać:
Short:	ROM Remapper not only for Apollo czy coś w ten deseń
Author:	Mikolaj Calusinski
Uploader:	twój e-mail
Type:	util/boot
Version:	[b]TU WERSJA PROGRAMU[/b]
Architecture:	m68k-amigaos

[b]KRÓTKI OPIS PROGRAMU - SKOPIUJ Z README STARSZEJ WERSJI REMAPOLLO[/b]

Adres emailowy podaj normalnie z małpą - silnik Aminetu przerobi go na bezpieczny.
Wysyłasz te 2 pliki na adres
ftp://main.aminet.net/new

Jest jeszcze strona html: http://aminet.net/upload
ale gdy ostatnio wysyłałem coś na Aminet to nie działała.

Tu znajdziesz bardziej szczegółowy opis uploadu i pliku readme

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2012 17:13:03 przez APC74
[#7] Re: Pytanie newbie. Jak uploadowac pliki na amineta?(rem apollo)

@Tomski, post #4

Jutro powinien być rem apollo na łamach ppa.

Mam jeszcze maila od autora z dziś. Pytałem czy udostępni kod źródłowy w ceku rozgryzienia budowy kicka jednomegowego.

odpowiedź

Tego sie ze zrodlowki raczej nie dowie. Kick 1megowy byl budowany na zasadach analogicznych do zwyklych kickstartow - roznica w naglowku ($1117) no i obszar relokacji modulow zaczynal sie od $f00000. Przypominam tez, ze to nie jest zaden oficjalny standard - nowy naglowek wymyslilem dla wlasnych celow - kick megowy w cd32 byl budowany nieco inaczej, jako dwa odrebne obszary polmegowe, o polmegowych naglowkach i nieciaglej przestrzeni adresowej (w tym jeden zdaje sie od adresu $e80000 o ile nie pokrecilem). Do w/w analizy lepiej sie nadaje przykladowy plik kicka 1mb jaki podeslalem ostatnio. Ale prosze bardzo zalaczam ostatnia zrodlowke jaka znalazlem. Prosilbym jednak o niepublikowanie tego, bo dobrych praktyk programistycznych tam nie ma za grosz.

Źródłówkę mam ale opublikować jej nie mogę.

Benedykt Dziubałtowski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem