[#1] Powrot do obrobki video??
Od pewnego czasu dreczy mnie jedno pytanie. Skoro Amiga w koncu weszla w sloty PCI - choc to raczej one weszly w nia ;) - to mozliwa stala sie w koncu instalacja kart video znanych z PC. Na przyklad AV Master, Pinnacle itp. Czy zalezy to tylko od sterownikow? Czy moze jeszcze czegos? Bylby to latwy sposob powrotu Amigi do malych studiow osiedlowych kablowek. No oczywiscie jak ktos potrafilby jeszcze napisac soft obslugujacy te karty?

kowboy
[#2] Re: Powrot do obrobki video??

@kowboy, post #1

Niemozliwe. Raz, ze nie ma sterow do takich kart, a dwa to Amiga jest zbyt droga.
Bardziej bym widzial Pegaza w malych radiach badz wytwornich. W przez z PSA rzecz jasna. To jest mocna konkurencja dla Maca i grzyba. Cenowa w szczegolnosci.
[#3] Re: Powrot do obrobki video??

@mcbarlo, post #2

Nie wydaje mi sie aby Pegasos byl dobrym rozwiazaniem. Poza tym nawet z nazwy nie kojazy sie z komputerem na ktorym mozna sie bawic w video :P A amige mozna razem z klamotami dostac za calkiem nieduze pieniadze
[#4] Re: Powrot do obrobki video??

@kowboy, post #3

Zalezy co masz na mysli piszac klamoty i nieduze pieniadze))..owszem-a1200masz za grosze..ale dodaj towerke,cd,hdd(to w sumie wszedzie trzeba kupic...ale porzadna ppc(no i z np. 060),szybka gfx i muzyka to raczej na pci,jak pisales..no i tu jest malo smiesznie-cena ppc z 060 to ok. 800zetow, pci + gxf + audio to min. te 600 zetow..no i malo smiesznie,jak za te 200-300 mhz....choc ja i tak wole Ami)))..zdrowko wszystkim
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem