kategoria: Programy
[#1] Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej
Witam,
Pytanie z gatunku leszczowych - więc przepraszam, ale wójek goole nic nie znalazł na moim poziomie. Proszę mi powiedzieć po wypakowaniu archiwum baudbandit mam pliczek .device. Co mam teraz zrobić - nie chciałbym podmieniać systemowego serial.device, jak zrobić coś w rodzaju uchwytu tylko dla aplikacji amigaexplorer ?
[#2] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@posylus, post #1

Plik baudbandit.device przekopiować do Sys:device/ i używać.

Pozdrawiam
[#3] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@RadoslawF, post #2

A jak wskazać amigaexplorer zeby korzystal przy polaczeniu serial z baudbandit ?
[#4] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@posylus, post #3

Na pewno gdzieś w opcjach jest aby wskazać to urządzenie. Przynajmniej tak jest w soft'cie jakiego ja używałem do komunikacji po RS PC-Amiga. Nie pamiętam nazwy tego programu. Dawno to już robiłem - za wolny przesył danych i przesiadłem się na sieć lokalną.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2012 10:54:21 przez Tomski

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2012 10:55:14 przez Tomski
[#5] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@Tomski, post #4

Szukał bym gdzieś w preferencjach w okolicy miejsca gdzie ustawia prędkość transmisji.

Pozdrawiam
[#6] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@RadoslawF, post #5

Właśnie w ustawieniach szybkości portu nic nie ma o sterowniku.... W sieci znalazłem tylko informację aby: nie podnieniać oryginalnego serial.device tylko "utworzyć nowy handler baudbandit dla danej aplikacji (czyt. amigaexplorer)". Niestety z wb jestem cienki jak kompot z desek więc zwracam się o pomoc.
[#7] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@posylus, post #6

Przecież w archiwum jest quickfix, który patchuje OpenDevice i podmienia serial na baudbandit dla każdego programu.
[#8] Re: Instalacja baudbandit + definicja nowego handler-a dla komunikacji szeregowej

@cholok, post #7

Faktycznie jest, czy można dodać do SYS:s/startup-sequence aby uruchamiało się przy starcie systemu ? A i czy jak to się uruchomi to wszystko co korzysta z serial.device będzie przechodzić przez baudbandit.device ?
Dziękuję za pomoc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem