[#31] Re: Scandoubler- schemat

@Hubez, post #30

A te fotki już tu przedstawiane nie wystarczają ci?
[#32] Re: Scandoubler- schemat

@kmilota, post #31

Niestety, mój Scandouler jest ciut inny w środku, będe wdzięczny za dotakowe foty, albo jakąś dokumentację tego Scandexa...

pozdro

[#33] Re: Scandoubler- schemat

@kmilota, post #31

Ja z braku czasu przestalem sie zajmowac scandexem , ale teraz troszke bede mial go wiecej i w zwiazku z tym mam prosbe, opiszesz patrzac np od strony Amigi gdzie dokladnie ktory kolorek jest podlutowany ? albo na kartce , albo opis np tak-zolty przylutowany do pinu 1 patrzac od lewej czy jakos tam podobnie ;) Wiem ze wtyczka od strony Amigi jest nierozbieralna, ale potestowac nie zaszkodzi , gdybys znalazl deczko czasu i byl na tyle uprzejmy , bede bardzo wdzieczny ;)

[#34] Re: Scandoubler- schemat

@Hellena, post #33

Jak już wcześniej pisałem, samo mierzenie miernikiem kabelek po kabelku, nic nie daje. Można otrzymać błędne informacje. Aby mieć w 100% pewność, musiałbym je odlutować od płytki, a tego mi się nie chce robić.
Nie wiem w czym macie problem. Na załączonym przeze mnie zdjęciu widać wszystkie kabelki i ich kolory. Wtyczki użyte w tych scandexach mają taki sam schemat kolorów.
[#35] Re: Scandoubler- schemat

@kmilota, post #34

Wiem , ale niestety na zdjeciu mam problem z rozpoznaniem kilku kabelkow , i dlatego pragne rozpiski ;)

[#36] Re: Scandoubler- schemat

@Hellena, post #35

Porównałem jeszcze raz twoje i moje zdjęcie i zamiany kolorów nigdzie nie zauważyłem. Tylko w twoim wypadku raz jest kabelek lutowany z góry a raz z dołu. Tak więc lutownica w rękę i do dzieła.
[#37] Re: Scandoubler- schemat

@Hellena, post #35

Witam

Wysłałem moj Scandoubler do serwisu, jednak potrzebuje jeszcze zdjęcie takiego Scandoublera, gdyż mój jest trochę inny w środku i rozpiska kabelków jest inna, ma ktoś takowy Scandoubler jeszcze ?

Będe bardzo wdzięczny za każde zdjęcie..

pozdrawiam

[#38] Re: Scandoubler- schemat

@Zdzisiek, post #1

Witam

W jednym z MA był opis tego Scandoublera, da rady ktoś wrzucić skan tego numeru z tym artykułem na forum ?

pozdro

[#39] Re: Scandoubler- schemat

@Hubez, post #38

A wiesz moze , ktory to numerek ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem