kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Mam Amige 1200 Escom czy C=
Witam.

Mam problem gdyż mimo iż zapoznałem się z informacjami na forach nie jestem w 100% pewny odnośnie posiadania wersji płyty w Amidze 1200. Na pokładzie zainstalowany Rom 3.0, stacja dyskietek chinon Fz-357. Nie mam żadnej przejściówki na wtyku do podłączenia flopa. Z tyłu na płycie żadnego dodatkowego połączenia które sugerowałoby, iż to Escom. Wersja płyt głównej to rev. 2B.

Proszę o opinie. Może można w jakiś jednoznaczny sposób stwierdzić iż to Escom lub C=. Podobno były wersje rev. 2b made by Commodore i sadze że takową posiadam:)
[#2] Re: Mam Amige 1200 Escom czy C=

@_DUGI_, post #1

z tego co pamietam escom mial rom 3.1 :) takze twoja to na pewno nie escom
[#3] Re: Mam Amige 1200 Escom czy C=

@_DUGI_, post #1

Na 100% masz C=
Escom ma "proteze" do fdd i ROM3.1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem