[#1] wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?
Nie mogę znaleźć w sieci najzwyklejszej wtyczki zasilania (żeńska) do stacji dysków 3,5cala (4-pin). Potrzebuję zrobić dłuższy niż standardowy przewód zasilający stację dysków do Amigi a nie tylko nie ma szans by kupić gotowy kabel ale nawet samych wtyków nigdzie nie ma.
[#2] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@conrdd, post #1

Bardzo łatwo je dostać w większości sklepów elektronicznych w formie przejściówki. U nas w Rybniku kosztuje to jakieś 2-2,5pln Zwie się to przejściówka z dużego molexa na mały. Samej wtyczki nie spotkałem.

Benedykt Dziubałtowski
[#3] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Taka przejściówka też jest na allegro. Ale nie ma nigdzie samych wtyczek?
[#4] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@conrdd, post #3

Przejdź na złomowisko komputerowe lub do znajomych informatyków i poodcinaj od padniętych zasilaczy.

Pozdrawiam
[#5] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@conrdd, post #1

http://www.tme.eu/html/PL/wtyki-zasilajace-w-rastrze-254-mm-zaciskane/ramka_4302_PL_pelny.html
[#6] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@conrdd, post #1

Pewien gość z alledrogo sprzedaje przerobione flopy i taśmy. Zapytałem o kabelek zasilający i dostałem 2 szt. w tym 1 aż 30 cm.
[#7] Re: wtyczki zasilania FDD 3,5 5-PIN: gdzie kupić?

@TUPCOM, post #6

nie wiem o jakiej dlugosci mowa ale na allegro kupilem pare wtyczek 2x4-pin i molex mam zasilanie flopa i np. hdd3,5
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem