[#1] Przerzut danych z dysku A1200
Witam
Wygrzebałem ze strychu A1200 z dyskiem. 8lat leżała i odpaliła bez problemu:)
Sytuacja jest taka dysk 2.5 cala już na wykończeniu choć działa (gdzieś coś klekocze w nim i piszczy). Mam inny dysk od lapka sformatowałem zainstalowałem 3.0 tylko że chciałbym wszystko co jest na starym dysku przerzucić na nowy i jest problem bo na dyskietkach nie da rady bo niektóre pliki za duże są, CD mam ale tylko SATA w grzybie. Podłączyłem poprzez jakąś przelotkę te dyski do grzyba ale grzyb zwiechy zaliczał. Pomyślałem że przeniosę i nagram na CD poprzez laptopa i jakiegoś linucha ale pupa jest bo stary dysk jest za wysoki i nie wejdzie mi w kieszeń w lapku żeby podłączyć. Pozostaje chyba tylko jakoś podłączyć przez kabel. Czy będzie pasował taki co używałem pomiędzy grzybem a pegasosem do sprawdzenia botowania pegaza? Jeśli tak to jaki potrzebny jest mi soft?
[#2] Re: Przerzut danych z dysku A1200

@Arbuz, post #1

W miarę tania i szybka będzie jakaś przelotka IDE/USB i UAE na PC.
Odczytasz dane z jednego dysku a potem je nagrasz na drugi.

Pozdrawiam
[#3] Re: Przerzut danych z dysku A1200

@RadoslawF, post #2

Też tak myślałem ale nie mam przelotki. Liczyłem na wykorzystanie przewodu od PC do transferu na port parallel. Tylko nie wiem jakie to ma szanse powodzenia:D
[#4] Re: Przerzut danych z dysku A1200

@Arbuz, post #3

Liczyłem na wykorzystanie przewodu od PC do transferu na port parallel

amiga ma ten port nie kompatybilny do konca z PC (trzeba specyjalny kabel) .. port Serial jest w 100 % kompatybilny

najtanszym i najszybszym rozwiazaniem do przejsciowka na PCMCIA > CF i karta np 4 GB sformatowana w FAT95

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 15:28:49 przez HOŁDYS
[#5] Re: Przerzut danych z dysku A1200

@HOŁDYS, post #4

Ech tak myślałem, a mam też kieszeń do podłączenia 2.5" na usb ale mi gdzieś zginął kabelek usb-usbx2 i inaczej nie pójdzie.
Chyba coś wypiję może coś się wymyśli :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem