kategoria: Sprzęt
[#1] Zasilacz do Amigi przeróbka.
Trafił w moje ręce zasilacz CISCO. Ma odpowiednie jak dla Amigi 12V 5V -12v. Jest podobno sprawny ale. Jak go podłączam do sieci i przemierzam napięcia to mi wychodzi wszędzie albo 0 albo -17V.
W opisie obudowy jest 12V,-12V, 5V, RTN, RTO, RTN. Po rozebraniu zasilacza linia RTO jest w linii z GND. Czy ktoś się orientuje co trzeba zrobić żeby go uruchomić ? Może zewrzeć RTN z RTO ?
[#2] Re: Zasilacz do Amigi przeróbka.

@Dark_luke, post #1

Nie odpalaj zasilacza impulsowego bez obciążenia. Spróbuj podpiąć np. żarówkę na 12V niewielką i wtedy przemierzyć napięcia.
RTN to return, czyli zwyczajowo masa prądowa.
[#3] Re: Zasilacz do Amigi przeróbka.

@nikodem, post #2

Hm a o znaczenie RTO ?
[#4] Re: Zasilacz do Amigi przeróbka.

@Dark_luke, post #3

Dobre pytanie, próbowałeś przyglądać się w zasilaczu co to może być? Może to jakiś pin sygnałowo/kontrolny czy coś? Spróbuj odpalić zasilacz z tym RTO wiszącym.
[#5] Re: Zasilacz do Amigi przeróbka.

@nikodem, post #4

Zaryzykowałem i podłączyłem RTO z RTN i ok. Dysk twardy zaczął się kręcić. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem