[#1] Śpiąca Klawiatura
Jako ze moja klawiatura Chicony doprowadza mnie to tego iz chcialbym sobie nia rzucic o sciane (juz mam dosc czestego czyszczenia gumek i mocnego stukania w klawisze), przytachalem od znajomego dosc stara windowsowa klawiature Siemens.

Niestety klawiatura ta nie "bootuje" sie (migna tylko 3 diody i tyle). Aby zadzialala trzeba na zalaczonym kompie wyjac wtyczke i ponownie ja wlozyc. Od tej pory dziala az do dlugiego resetu.
Jezeli codziennie bede musial wyjmowac i wkladac wtyczke, to predzej czy pozniej cos uszkodze/zuzyje itp.

Czy mozna to obejsc jakims softem (typu cardreset) lub skrotem klawiszowym?

Klawiatura jest aktualnie podlaczona do standardowego kontrolera wiezy Infinitiv (nie rozpoznajacego nacisniecia dwoch klawiszy kursora)
[#2] Re: Śpiąca Klawiatura

@Andrzej Drozd, post #1

szczerze mówiąc to radzę kupić przelotkę ps2/din5 i nową klawiaturę a znikną problemy ze wszystkim... tak mi się zdaje:)

[#3] Re: Śpiąca Klawiatura

@Lord_10up, post #2

No, tak. Jezeli nie bylo problemow z Chicony (elektronicznie) ani ta co mam przy pececie, to nowe tez beda dzialac. Przelotki nie potrzeba, poniewaz Infinitiv ma ps2.

Ehhh, z nostalgia wspominam oryginalna amigowa w obudowie Micronika. To bylo cos. Niestety ulegla "wypadkowi" podczas transportu...
[#4] Re: Śpiąca Klawiatura

@Andrzej Drozd, post #3

Moja Amiga nie startuje z włożoną kartą sieciową (PCMCIA). Też za każdym razem wkładanie i wyjmowanie karty przyprawia mnie o palpitację serca.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem