[#1] SATA
Niedawno dostalem w prezencie dysk Serial ATA. I chcialbym go podlaczyc W ten wlasnie sposob dowiedzialem sie o istnieniu tego standardu...
Czy jest jakis sposob by podlaczyc to do A1200?
Jestem pewien ze nie wykorzystam jego pelnych mozliwosci ale moze jakies przejsciowki. Szkoda zeby sluzyl za przycisk do papieru.
[#2] Re: SATA

@Marko, post #1

Do A1200 nie da się podpiąć dysku SATA.
Teoretycznie jakbyś miał mediatora i kontroler SATA to wtedy podepniesz dysk, ale chyba nic z tego nie będzie bo Elboź nie napisł sterowników do takiej karty .
[#3] Re: SATA

@Olo, post #2

Mam mediatora. Kontroler PC-towy, tak?
[#4] Re: SATA

@Marko, post #3

Tak, zwykły pecetowy kontroler SATA na PCI, ale nie mam pojęcia czy to zadziała( 95% szans że nie zadziała) . Po prostu nie ma do tego sterowników, a nawet jak jakimś cudem zadziała, to nie wiem czy da się HDToolBox-a zmusić do podziału takiego dysku na partycje. Jak masz mediatora, to napisz do Elboxu i się ich spytaj czy takie coś jest możliwe .
[#5] Re: SATA

@Marko, post #1

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64101885

To jest przejściówka ale w drugą stronę. Może są i w tą Tobie potrzebną ?

[#6] Re: SATA

@Marko, post #1

Poszukaj przejściówki umożliwiającej podłączenie SerialATA do USB. Ja mam IDE/ATAPI to USB, więc do SerialATA też chyba coś takiego zrobili.
[#7] Re: SATA

@kmilota, post #6

Poszukaj przejściówki umożliwiającej podłączenie SerialATA do USB. Ja mam IDE/ATAPI to USB, więc do SerialATA też chyba coś takiego zrobili.

I co działa Ci to bezproblemowo ?
Na jakim chipsecie masz oparty ten kontroler ?

[#8] Re: SATA

@kmilota, post #6

[#9] Re: SATA

@kmilota, post #6

[#10] Re: SATA

@kmilota, post #6

Sorry wyskoczyło mi parę razy

Ostatnia modyfikacja: 20.09.05 10:37
[#11] Re: SATA

@Mufa, post #10

Nie wiem na jakim to jest oparte chipie. A urządzonko działa idealnie. Pisałem o tym tu: http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=3&id=54
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem