[#1] Pierdzenie MP3 itp, itd.
Niestety stałego łacza nie mam, a w kafejce siedzieć często nie mogę. Wiem zaczne jescze raz.

Sprawdziłem MP3 na innym Apollo040/40. Na tym MP3 gra elegancko, quake też chodzi. A moje Apollo040/40 gra jak grało (czyli pierdzi i quake nie działa) , zmieniłem tylko sobie go na 50mhz :)

Moja karta różni się od drugiej tym, że mam jeden slot na RAM, cpu nie na podstawce, jeden inaczej wyglądający walcowato układzik z drugiej stroiny karty pod cpu. Inne cyferki na układach. Wiatrak zasilany z karty. Jedna ścieżka jest gdzie indziej połączona, widać że na drugiej karcie było coś tam robione.

Jak by się ktoś na tym znał i może wiedział czy coś da sie z tym zrobić, to chętnie wstawie foto na którym pokaże co i jak.

Ach...

P.S: Sprzedaje moją Ami i kupuje PEGAZA II G3/600mhz. Wreszcie nalepię sobie naklejkę Amiga na obudowie :D Szkoda tylko, że mam za mało kasy,
ale idąc na optymistę na gwiazdke będe się cieszył Pegazem :D

[#2] Re: Pierdzenie MP3 itp, itd.

@Korni, post #1

Odkryłem, że MP3 chodzi dobrze, ale tylko na mpega020.library. :D :D :D

[#3] Re: Pierdzenie MP3 itp, itd.

@Korni, post #2

mpega020.library.

Ano pewnie. W zyciu nie przyszloby mi do glowy aby na drugiej Ami z 020 uzywac pod libsa pod 040 :)
[#4] Re: Pierdzenie MP3 itp, itd.

@Korni, post #2

Jak tobie dziala tylko z mpega020.library to znaczy, ze masz nieodpowiednie biblioteki math i pewnie jeszcze kilka innych w syetemie nieodpowiednich to tej wersji procesora 68040, on jest z FPU i MMU?
[#5] Re: Pierdzenie MP3 itp, itd.

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Tak 040 z FPU i MMU. Biblioteki hmm... A skąd mam wytrzasnąć biblioteki akurat do mojej wersji 040? Jaka jest to wogóle wersja

P.S: Sprawdziłem to na innej 040 (Apollo). Ta grała już dobrze na mpega040fpu.library.

[#6] Re: Pierdzenie MP3 itp, itd.

@Korni, post #2

Twoje 040/50 nie toleruje częstotliwości 50Mhz, a dokładniej koprocesor. Stąd problemy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem