Jemu pewnie chodzi o to, żeby karta GFX przejęła na siebie wyświetlanie i obliczanie grafiki, odciążając procesor. W Dooma na Amidze można pograć bez karty GFX, bo całą konwersję grafiki C/P bierze na siebie CPU.
nie nie chodzi mi oto ze niedlugo nabede a3640 i przeloze go do swojej pierwotnej maszyny 3630 walne w inna plyte i teraz w tej amidze codziennego uzytku mam Cybervision64 i czy to cos da czy pomoze prockowi w liczeniu fps i bedzie plynniej i lepiej?:) czy obrazem zajmuje sie tylko AGAta?
Ostatnia aktualizacja: 16.03.2012 13:29:46 przez Blendor
Przy liczeniu FPS prockowi nie pomoże, jednak zniknie konieczność przeliczania przez niego trybu chunky na bitplany, więc teoretycznie na karcie graficznej gra powinna chodzić szybciej - warto tutaj dobrać odpowiedni port gry, na którym różnica pomiędzy FPSami na AGA i CGX będzie największa.
No i właśnie tutaj warto przetestować różne porty, bo może się okazać, że taki, który na AGA chodził wolniej, dopiero na karcie graficznej rozwinie skrzydła i będzie chodził szybciej, niż port, który na AGA rządził :)
Xor tu nie chodzi o granie w dooma na Ami
dooma przeszedlem bez wspomagaczy jeszcze na PC
ale o same uruchomienie i potestowanie dooma na Ami oto mi chodzi
ten port ma opcje aby wygładzić światła ale działa to znacznie gorzej niż w ntdoomie. A renderer OpenGL to porażka. Najlepszy OGL jest w porcie EDGE
zabrałem się za żródła NTDooma i udało mi się go skompilować w Visual C++ 2010 po kilkudziesięciu minutach poprawiania kodu. Znalazłem też szybki fix na wyłączanie się gry przy wyższych rozdzielczościach i można odpalić FullHD
Teraz zostaje tylko poprawa algorytmu pozycji broni bo im wyższa rozdzielczość tym niżej jest ona wyświetlana. No i koniecznie zmiana wyświetlania z GDI na DirectX 9 aby FXAA/SMAA injector działał (bo babrać w shaderach mi się nie chce - za dużo roboty i za trudne )
mam pytanie sciaglem z aminetu adoom.lha rozpakowalem wszystko ladnie ale nie uruchamia sie skad wziasc plik wad? doom.wad np ? i gdzie go wkopiowac i czy cos jeszcze potrzebne do uruchomienia
?
po przetestowaniu doomAtack , Bloom , i jeszcze jakis jeden port Beta to beta jak na a3640 chodzi rewelacyjnie na pelnym ekranie ! zastanawiam sie nad przetaktowaniem jednak tej karty na 30 mhz szukam oscylatotora 60mhz wtedy doom bedzie chodzil bardzo plynnie na tym procku i tym wlasnie porcie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.