[#31] Re: Amipłyta moich marzeń...

@jimiche, post #28

Złodzieje od razu :), ja chce tylko zobaczyc czy to sie bedzie turlalo i jak toto wyglada a potem wycinka :P. Zreszta nigdy nie uzywalem uae ani amithlonow zadnych, nie lubie amigi na pc.
[#32] Re: Amipłyta moich marzeń...

@Fazior, post #31

Źle smakuje? ;)
Mnie nie przeszkadza. Działa, i da się używać. Całkiem komfortowo.

[#33] Re: Amipłyta moich marzeń...

@Fazior, post #31

to daj znac jak to loto pod emulatorkiem ;).

[#34] Re: Amipłyta moich marzeń...

@jimiche, post #33

Zostało jeszcze pare mega do zdojenia, ale jak juz bede mial to na stowe dam znac :)
[#35] Re: Amipłyta moich marzeń...

@SirLEO, post #1

a może wszystkich narzekających na 'porywające' technolgie zastosowane w AMY, zainteresuje nowy 'wybryk' Genesi?

Wydaje mi się, że tam i mocy i technologii nie powinno braknąć...

zobaczymy co na to Mos-team :)
[#36] Re: Amipłyta moich marzeń...

@baderman, post #35

MorphOS nie jest systemem serwerowym, a sprzęt o którym wspomniałeś jest przeznaczony własnie do roli serwera. Dlatego moim zdaniem nie będzie na to MorphOS-a.

[#37] Re: Amipłyta moich marzeń...

@SirLEO, post #1

http://bronikowski.com/?menu=single&id=168 -- Może taką? :P

Ostatnia modyfikacja: 27.09.05 15:14
[#38] Re: Amipłyta moich marzeń...

@SirLEO, post #1

Hmmm fajne ale niestety mało realne te propozycje na Tundrze, z prostej przyczyny - nikt tego jeszcze nie dotykał w naszym światku. Jak dla, mnie podział na trzy (lub dwa) segmenty jest dobry. Na bazie isniejącej płyty Pegaza II raczej zdudowałbym coś takiego:
* north - Marvell III obsługujący szyny 133/166/200 MHz
* slot umożliwiający montaż karty jedno i dwuprocesorowych (do systemów serverowych)
* 2/4 sloty DDR RAM dla systemów mid/hi range
* AGP
* 64 bit PCI-X w wersji High i 32 bit PCI w wersji Middle
* dołaczony kontroler Adaptec SCSI RAID (0,1,5) w wersji High lub zintegrowany kontroler SATA RAID w mostku południowym w wersji Middle
* na płycie w wersji Mid 2 sieciówki 100 i 1G, FireWire, dźwięk 5.1, USB 2.0
na High 2 sieciówki jedna 1G miedź i 1G optyk, dźwięk 5.1, USB 2.0
* w obu wypadkach 2 kanały ATA100 (dziwi mnie podnieta ATA133 - realnie nie daje to praktycznie nic, w robocie testowałem oba rozwiazania)

W kwesti modelu Low to rozwinąłbym uA1 w stronę STB i MMC.

High wielkość ATX lub EATX , Middle - m-ATX, Low - MiniITX.

Cena w wersji High na poziomie 1000 EUR byłaby bardzo atrakcyjna na rynku serverowym i duzych stacji roboczych. baza pod te płyty już jest kwestia rozwinięcia. Wydaje mi sie to bardziej realne niz projektowanie nowej płuty na nowym chipsecie (choc nie powiem jest bardzo interesujący) przy okazji czyniłbym uśmiechy w kierunku płyt apple (szczególnie notebook'ów).
Co Panowie na to ?

[#39] Re: Amipłyta moich marzeń...

@Kaczus, post #30

Sprzedanie odpowiednio sporej ilosci tego czy innego Amigowego systemu utworzylo by odpowiednio spora grupe uzerow, dla ktorej mniemam opalcalo by sić pisac nowy soft a po jakims czasie skonstruowac jakas plyte. Przy zbycie jaki maja aktualnie robione plyty glowne ten pomysl daje jakas szanse. Ladowanie pieniedzy w coraz to nowe konstrukcje nie daje zadnej szansy.

A w tym przypadku nie chodzi o przewidzenie zapotrzebowania za 3 - 4 lata a utrzymanie uzytkownikow przez ten czas.

Pozdrawiam
[#40] Re: Amipłyta moich marzeń...

@jimiche, post #33

Zassalo sie, kombinowałem dosyc dlugo i raz udalo mi sie odpalic, choc
nie do konca:). Start.bat zaczyna sie od komendy configure -b dos wypisuje
ze nie chwyta takiej komendy. Wpelzlem tedy prawym przyciskiem myszy do
wlasciwosci start.bat i zaznaczylem wszystkie opcje lacznie z 8 bitowym
kolorem i podzialka 640x480 i wstalo, zaczelo mieszac. Morda poszerzyla mi
sie w poteznym usmiechu i....... wylaczylem, bo myslalem ze mam juz systema
na odpalanie tego. Chcialem wylaczyc switche 640x480 i 8 bitowy kolor, coby
miec jakies ciekawe wrazenia estetyczne. Potem nie wstalo juz nigdy.
Kombinowalem wszelkie opcje ze soba i kaszana, ani drgnie. PearPc z osxem
laduje sie za kazdym razem natomiast, tyle ze jest potwornie wolny. Kolo w
reedme napisal ze moze sie wykladac czasem:) ten os4pearpc i ze sie tym
zajmie, ja sprawdzalem toto na 5 Pc i na kazdym efekt byl ten sam, czyli
zaden:(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem