kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Myszka do Amigi (dla Mroochka).
Przenosiłem Amiśkę i jakieś zło wlazło mi w sprzęt a konkretnie w myszkę podpiętą za pomocą Mroochka. Mówiąc wprost nie działa

Żeby było ciekawiej - prawdopodobnie mogę mieć taką samą, jest jedno ale - co to za model? - (mój niestety stracił naklejkę). Jest to kulkowy A4Tech, combo.
Dostałem go w promocji razem z Mediatorem i Mroochkiem - około 2000 roku. Szczęśliwych posiadaczy takiego zestawu proszę o pomoc w rozpoznaniu szkodnika lub podaniu alternatywy - czyli działającej z Mroochkiem myszki combo, najlepiej optycznej.

Mam również PS2M i podłączyłem w zastępstwie ale ciekawostka - działa mi LMB, optyka, wszystko fajnie lecz nie działa RMB. Sprawdzę gryzonia dokładniej lecz jest to chyba ten przypadek o jakim piszą w dokumentacji. Jeśli używacie gryzoni z rolką za pomocą przejściówki PS2M podzielcie się modelami - proszę.

Preferuję A4Tech (za cenę, wygodę i wytrzymałość) ale każda informacja cenną będzie.
[#2] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@Skotos, post #1

Myszy na RS232 czyli krótko mówiąc szeregowe już umarły. Więc jeżeli Twój mruczek jest na myszy szeregowe na Allegro za sensowne pieniądze znalazłem taką: tekst pod linkiem do Allegro
Innych już nie znajdziesz.

Jeżeli jest to adapter na złącze ps2 to są bardzo dobre również myszy Logitech, moim zdaniem nawet lepsze od A4Techa. Także polecam, a tych na allegro i nie tylko jeszcze się trochę uchowało.
[#3] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@gilban, post #2

Przestań za 40zł to kupiłem 10 myszek używanych ale sprawnych z przesyłką.
39zł to lekka przesada.
[#4] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@Dark_luke, post #3

Kiedyś to one kosztowały grosze - ja wiem. Terasz to już jakieś resztki są w sprzedaży, bo nikt już tego nie produkuje.

A jak tyle tego nakupowałeś, to poratuj kolegę Skotos jedną sztuką.

Ostatnia aktualizacja: 20.03.2012 16:21:05 przez gilban
[#5] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@gilban, post #4

Poszły na części.
[#6] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@Skotos, post #1

Jak chcesz to mam jakieś 2 stare pod serial. Kiedyś kupiłem, zeby do Amigi podłączyć bezpośrednio podłączyć pod serial, ale mysza pod tym portem jest jakaś zmulona. :) Mogę je odstąpić za przysłowiego browara.
[#7] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@Skotos, post #1

Popytaj w sklepach komputerowych najlepiej takich które istnieją od około 10 lat. W jednym ze sklepów w mojej mieścinie mają przynajmniej w cenniku a4techy serialowe po 10 zł nówki.
[#8] Re: Myszka do Amigi (dla Mroochka).

@Mir3k, post #6

Kulkowe czy optyczne?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem