[#1] Mediator i SB128
Witam! Mam następujący konfig:
-a1200 Apollo 040/40 64Mb ram Fast ata Maxtor 80 Gb
-Mediator
-voodoo3 2000
-sb 128
-Fly video 98 FM
-jakas sieciowka
Do tego mam Os 3.9, oxy patcher, najnowsze updaty do MMcd, i medka.
AHI nie moge za cholere uruchomic. Tzn instaluje AHI, potem sound drivers z MMCD, wybieram jakis tam tryb i kaszana jest. Samo okno preferencji Ahi sie strasznie dlugo odpala. Po wybraniu trybu robie save, po czym odpalam w prefsach sound i naciskam glosniczek coby beep poslyszec i tak przypycha Amy ze mycha staje na pare sekund. Podpatrzylem troszke snoopem co sie dzieje i za kazdym razem jest ok, znaczy nie wiem dlaczego na koncu odpala 2x sb128.library czy cos takiego. W pewnym momencie tak sie toto porypalo ze caly czas otwieralo ta biblioteke. A i jeszcze jedno po odpaleniu preferencji mam zdublowane albo i striplowane :) tryby znaczy najpierw 8 bit potem 16 itd itp i jeszcze raz to samo z jedynka na poczatku, w devs/ahi mam tylko 1 plik, Tak samo w audio modes, wiec po co/skad sie bierze to dublowanie? Alez piękny bełkot mi wyszedł:). Jak ktos sie przez to przegryzie i bedzie mial jakiegos pomysla to bardzo prosze o answera:)
[#2] Re: Mediator i SB128

@Fazior, post #1

a masz takie coś w user-startup:

Mixer NOGUI QUIET

?

[#3] Re: Mediator i SB128

@11MASTEr, post #2

Ta, mialem tylko ze mi wywalalo ze nie moze go odpalic, więc dopisałem
c: Mixer Nogui quiet, a teraz mam c: sbmixer Nogui quiet
[#4] Re: Mediator i SB128

@Fazior, post #3

zagadajna gg to pojedziemy od poczatku

[#5] Re: Mediator i SB128

@11MASTEr, post #4

tiam, zmienilem mixer na ghostmixer i dziala tylko ze odpalenie jakiego kolwiek dzwieczenia zapycha amige przestrasznie, nie wiem o co chodzi:(
[#6] Re: Mediator i SB128

@Fazior, post #5

ja też za bardzo nie łapię o co chodzi...

[#7] Re: Mediator i SB128

@11MASTEr, post #6

Podejrzewam ze moze chodzic o moja popaprana sekwencje startowa. remapollo, fast ata setpatch itd. Walne update romu w modulach remapollo i zobacze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem