[#1] Setpatch i problem
Witam!
Mam A1200 by C=, PPC 603e (040/160) bez karty GFX, zainstalowalem goly WB 3.1, skopiowalem 68040.library w wersji 46.5 i przy starcie systemu mam zwis na samym poczatku SS przy setpatch QUIET (to pierwsza komenda w SS). Probowalem versje 43.6 a wczesniej v.40.16 i to samo.
Co ciekawe gdy dam odpalenie bez SS a pozniej recznie wklepie execute s:startup-sequence tp WB odpala bez bledu jednak mialem pozniej kilka dziwnych zwisow.

Co dokladnie robi setpatch i z czym sie wiaze (tzn jakich bibliotek/plikow wymaga, z czym sie moze gryzc itp.). Walcze z tym już kolejny dzionek i juz nie mam pomyslu o co moze chodzic.
[#2] Re: Setpatch i problem

@123tomek, post #1

a bez 68040.library na dysku jest to samo? (68040.library jest już we flaszce BPPC).

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2012 03:08:56 przez ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
[#3] Re: Setpatch i problem

@123tomek, post #1

Mozliwe ze masz podobny problem ktory opisywal Kaczus w MA 6/99 w dziale Kuferek.
Podal tam dwa mozliwe rozwiazania:
1. przed istrukcja SetPatch umiescic jakas instrukcje ktora otwiera CLI, np c:version (bez NIL: )
2. przeniesienie instrukcji Setpatch dalej w S-S np po assignach
[#4] Re: Setpatch i problem

@123tomek, post #1

Możesz użyć programu BPPCFix,który wyłączy bibliotekę z flaszki.
[#5] Re: Setpatch i problem

@Phibrizzo, post #3

Wyrzucenie 68040.library nie pomogło. SS jest bez zmian bo praktycznie z golutkiej instalacji wb3.1. Jeszcze tak mysle czy wb3.1 wymaga kickstartu 3.1 czy na 3.0 powinien dzialac bez problemu (mam A1200 by C=)? Sprobuje jeszcze z tym version przed setpatchem i dam znac.

EDIT:
Po wpisaniu przed setpatchem C:Version poszlo jednak zdazylem zaliczyc juz jakis jeden dziwny zwis (jakby jakies problemy z grafika bo sie kaszana na ekranie nagle pojawila). Jutro powalcze dalej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem