[#1] Amiga a xbox 360 problem z obrazem
Witam mam podłączone do tv xbox 360 poprzez kabel euro i amige poprzez kabel scart mam rozgałezienie na euro i gdy mam wpietą amige i gram na xbox to sa dziwne tekstury i obraz jest dziwny niewyraźny. Myslałem ze to wina amigi ale jak jest podłączony sam kabel scart to problem tez wystepuje. Czy jest jakas rada czy tak juz musi byc.
[#2] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #1

Czy to jest LCD ? Ma tylko jedno gniazdo euro ? Problem prosty do rozwiązania. Sam XboX działa dobrze bez rozgałęźnika ? Możesz zrobić zdjęcie ekranu ?
[#3] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@Esio, post #2

TV stary elemis kineskopowy. Sam xbox działa dobrze ale gdy wepne sam kabel to juz obraz sie psuje jutro postaram sie zrobic zdjecia.
[#4] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #3

Czy mam rozumieć, że masz rozgałęziacz z euro do euro. Czyli minimum 2 gniazda euro i jedna wtyczka ?

Czy rozgałęziacz ma przełącznik gniazd ?

Potrzebny taki co go będzie miał. Najlepszy byłby elektroniczny rozgałęziacz.
[#5] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@gilban, post #4

Mam rozgałęźnik z euro do 7 euro własnej produkcji jak mam powpinane np wideo dvd i xbox to wszystko dobrze działa ale jak wepne kabel od amigi to obraz sie psuje.
[#6] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #5

Czyli jak podpinasz kabel z Amigi to obraz się psuje, ale na końcu tego kabla nic nie ma, czy jest wyłączona Amiga ?
[#7] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #1

Możesz jakoś dokładniej, konkretniej opisać, co i jak masz podłączone?
Powiadasz: mam podłączone do tv xbox 360 poprzez kabel euro i amige poprzez kabel scart - tak, jakby "euro" i "scart" były czymś innym
Masz w tym Elemisie jedno, czy dwa wejścia Euro?
Spotkałem się osobiście z dość podobnym problemem - TV CRT Sony Trinitron lekko głupiał, gdy do jednego euro miał podpiętą Amigę, a do drugiego euro odtwarzacz DVD. Rzecz okazała się banalnie prosta - jedno z wejść euro było lekko "walnięte", coś w nim nie stykało, i stąd brało się sianie na obrazie, jakieś dziwaczne artefakty i tak dalej. Wystarczyło kilka ruchów lutownicą, by sprawę rozwiązać.

Pozdrawiam pogodnie
Des
Ps. Może zrób fotki kabla, podłączeń, wejść - i zapodaj je tutaj. Łatwiej będzie się połapać. Jedno zdjęcie potrafi zastąpić kilkaset słów.
[#8] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@Des, post #7

Oto zdjecie http://imageshack.us/photo/my-images/195/dscn0387gh.jpg/

W tv jedna wtyczka euro i rozgałęzienie na 7.
[#9] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #8

Ten rozgałęźnik to w Media Markt kupiłeś?
Tak na poważnie to nic dziwnego że masz zakłócenia.
[#10] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #8

Niestety, to nie ma prawa porządnie działać... Cud, że w ogóle coś Ci się w telewizorze wyświetla.

Pozdrawiam pogodnie
Des
[#11] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@satan123, post #8

I kup rozgałęziacz z przełącznikiem - czyli żeby nie był to sumator, a żeby w danym momencie było aktywne tylko jedno gniazdo. A ten rozgałęziacz Twojej roboty proponuję załadować do kosza na śmiecie.
[#12] Re: Amiga a xbox 360 problem z obrazem

@gilban, post #11

Kiedys sie mi nudziło miałem z czego to zrobiłem i działaja inne sprzety wiec nie pujdzie do kosza amisie podepne pod ponitorek commodore. Dzieki za chęci pomocy.

Ostatnia aktualizacja: 30.03.2012 19:34:05 przez satan123
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem