[#1] Problemy z IB
Od wczoraj nie moge zalogowac sie na PPA za pomoca IB. O ile dobrze pamietam, to stalo sie to gdy calkowicie wylogowalem sie z glownej strony.
Czy ma ktos podobne problemy? A jezeli nie, to czy bylby odwazny zrobic cos takiego?:
1. Wylogowac sie
1a. Oproznic Cache
1b. Oproznic Cookies (lub recznie wykasowac te dotyczace PPA)
2. Wylaczyc IBrowse (koniecznie)
3. Odpalic wszystko jeszcze raz (najlepiej po resecie).

PS. Aktualnie z PPA uzywam AWeba...a pozostale strony na IB.

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 10:05
[#2] Re: Problemy z IB

@Andrzej Drozd, post #1

Zgaduje - wyskakuje okienko ze ibrowse nie otrzymal odpowiedzi od serwera czy cos w tym stylu? Przerabialem to wczoraj. Pomoglo aktywowanie proxy (w3cache.icm.edu.pl), zalogowanie sie przez to proxy, potem je wylaczylem i wszystko znowu jest ok.
[#3] Re: Problemy z IB

@marcik, post #2

Niestety...

PS. Na MOSie mam osobna kopie IB (tam nie bawilem sie wylogowanie)...moze "uda" sie go odpowienio przeniesc. Swiat oszalal. Ludziska robcie Amizille :(

[#4] Re: Problemy z IB

@Andrzej Drozd, post #1

Jaki masz dostęp do Internetu? Podobno grxmrx zauważył podobne problemy u użytkowników IBrowse i Neostrady. Ja do nich należę ale nie wylogowywałem się ostatnimi czasy. Natomiast mój brat owszem i u niego wystąpił ten problem. W zasadzie chyba nikt nie wie dlaczego się tak dzieje. :)

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 14:14
[#5] Re: Problemy z IB

@Kamul, post #4

No to ładnie się porobiło. Klikam "Wyślij", pojawia się komunikat "The requested document contains no data." Coś kombinuję, znowu "Wyślij". I tak kilka razy. A teraz widać efekty... Okazło się, za każdym razem jednak wysłało. BTW, zdaje się właśnie taki komunkat się pojawiał podczas logowania.

[#6] Re: Problemy z IB

@Kamul, post #4

Mam, lacze stale, jestem w sieci wewnetrzej z wenetrznym IP. Oprocz tego ze nie moge sie zalogowac nie mozna takze zmieniac ustawien strony. A zalaczanie/wylaczanie np. avatara powinno sie "dac"...
[#7] Re: Problemy z IB

@Andrzej Drozd, post #6

Proponuję uderzyć do grxmrxa. Jeśli więcej osób dokładnie opisze problem, może uda mu się znaleźć w tym wszystkim jakiś sens.
[#8] Re: Problemy z IB

@Kamul, post #7

Na forum jest już stosowny wątek na ten temat - TUTAJ
[#9] Re: Problemy z IB

@Kamul, post #5

Dokładnie tak się u mnie dzieje juz bardzo długo. Nie mam neostrady i łączę się przez modem przez tpsa.
[#10] Re: Problemy z IB

@Kamul, post #7

Już o tym dużo pisaliśmy na forum PPA i nic nie pomogło :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem