[#1] Czy Ktos wie - co to jest?
Bylo to w zestawie z Amisia ktora ostatnio dokupilem do swojej kolekcji - fajna z wbudowanem CD-Romem od laptopa. Czasu zabraklo a sam sie do tego czailem... ale do rzeczy. Wyglada to tak patrz link ponizej. Pasuje do gniazda LPT drukarkowego. Po obu stronach meskie bolce. Jakas przejsciowka ale do czego?
http://free.polbox.pl/k/kowalsio/roboczy/amiga/changer.htm

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 12:56
[#2] Re: Czy Ktos wie - co to jest?

@Kowalsio, post #1

Rozebranie tego i zerknięcie do środka może znacznie więcej wyjaśnić.

[#3] Re: Czy Ktos wie - co to jest?

@Kowalsio, post #1

Moze jakas przelotka z rownoleglego na szerowy...lub tylko przelotka do podlaczenia urzadzenia z nietypowym wyjsciem. Moze latwiej bylo kupic przelotke, niz rozbierac oryginalny kabel ktory mogl sluzyc/byl podlaczany takze do czegos innego.
[#4] Re: Czy Ktos wie - co to jest?

@Kowalsio, post #1

Strzał: Może to jest zabezpieczenie portu równoległego. To by po części wyjaśniało nazwę "changer".

Poprawka: Chyba jednak nie bardzo. Wprawdzie na zdjęciu nie widać wyraźnie, ale chyba po obu stronach jest wtyk męski. Więc zabezpieczenie to raczej nie będzie. Pozostaje Ci więc chyba pójść za radą MinisterQ. :)

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 14:20
[#5] Re: Czy Ktos wie - co to jest?

@Kowalsio, post #1

Cześć.
To co pokazujesz, to "redukcja" która pracuje razem z "VidedoDigitizerem" który masz w komplecie. Literką "A" podłączasz do Amigi, drugą stronę wpinasz pionowo Digitizer, a do niego dopiero - czinczem - sygnał wideo.
Skąd to wiem? No? ;)

Ostatnia modyfikacja: 28.09.05 18:56
[#6] Re: Czy Ktos wie - co to jest?

@AlaN, post #5

Taaaa. Jakby to ujac. Gapowe, "zabieganie pracowe" i takie sa skutki. Po rozpakowaniu dzisiaj Amisi i przejrzeniu zawartosci na spokojnie i dokladnie juz sam do tego doszedlem. Zatem dolaczylem do grona gapoli zakladajacych zbedne watki na forum za co serdecznie wszystkich przepraszam. Pozdrawiam brata amigowca i oczywiscie wiem skad to wiesz. Nasza przyjaciolka dziala bez zarzutu. Takiej maszynki mi do mojego zwichrowanego szczescio-hobby brakowalo ...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem