[#1] Remapollo
Mam apollo 040 i os3.9 niedawno zapałałem chęcią uporządkowania sobie nieco startup-sequence i wymyslilem sobie ze bede mial jeden reset. Uzyłem więc rux-a z pakietu remapollo zeby wyciągnać odpowiednie moduły z Amigaos rom update i dołączyć je do remapera. Operacja powiodła się w 100%. Teraz moja sekwencja wyglada tak:
na poczatku jest ata3.driver
drap
ifwarn
remapollo mac quiet modules libs:os3.9/os_module1 os_module2 os_module3 os_module4 os_module5 os_module6 workbench.library icon.library
endif
setpatch quiet skipromupdates

itd.
Przy starcie mam natomiast zwieche w postaci napisu(dokladnie nie pamietam ) ale to leci jakos tak there is no value after command i dalej setpatch failed returncode 20.
Wiecie moze o co chodzi? remapollo ma napisane wszystko zgodnie z instrukcjami.
[#2] Re: Remapollo

@Fazior, post #1

RemApollo wpisz po Setpatchu, poniewaz to RemApollo poprawia to czego nie poprawil/zepsul Setpatch, a nie na odwrot.
ATA3.Driver tez daj po Setpatchu.
[#3] Re: Remapollo

@Andrzej Drozd, post #2

ok dam ale w dokumentacji remapollo jest napisane ze nie ma wiekszej roznicy czy jest przed setpachem czy po. A w przykladzie z wklepywaniem modules remapollo jest przed setpatch, wiec nie sadze zeby mi to pomoglo
[#4] Re: Remapollo

@Andrzej Drozd, post #2

Z tego co wiem, to nowsze (może najnowsza) wersje RemAPollo można uruchamiać przed Setpatch, przynajmniej tak jest w dokumentacji.

[#5] Re: Remapollo

@Fazior, post #3

Troche extremlnie: Jak nie pomoze, to wyrzuc SetPatcha w ogole. Najwyzej nieodpali sie AGA. Ale do AGAty i innych rzeczy pewnie jest tez jakis modul RemApollo ;)
[#6] Re: Remapollo

@Jarek, post #4

to moj poczatek s-s
nie wszystkie moduly ktore sa wyciagniete przez rux-a sa tutaj bo uzywam zamiast ffs sfs i mam idefixa
sproboj dopisac aby ata3.driver byl startowany razem z remapollo tzn. dopisz go w linie po icon.library
; Startup-Sequence for AmigaOS 3.9 boing2
c:Drap
if warn
C:fakelocal
c:remapollo devs:kickstarts/kick40068.a1200 quiet modules libs:os3.9/os_module1 os_module2 os_module3 os_module5 os_module7 os_module8 os_module9 workbench.library icon.library
endif
C:SetPatch NOROMUPDATE QUIET
c:loadide 4k quiet

C:Version >NIL:
FailAt 21
C:MakeDir RAM:T RAM:Clipboards RAM:ENV RAM:ENV/Sys
C:Copy >NIL: ENVARC: RAM:ENV ALL NOREQ
[#7] Re: Remapollo

@koksik, post #6

Sprawdze, ale męczy mnie to całe value ciekawe o co chodzi, podaje sie jakies wartosci liczbowe gdzies? bo ja sie nie spotkalem
[#8] Re: Remapollo

@Fazior, post #7

wg mnie to nie
ale na wszelki wypadek sciagnij a aminetu remapollo zrob patch na wszystkich mozliwych plikach , sprawdz czy wszystkie pliki sa na swoim miejscu
i jeszcz czy maz os3.9 z boing bag 2
bo jak nie to nie musisz wyciagac plikow z ruxem
u mnie z boing bagiem 2 musialem bo wcale nie chcial odpalic
[#9] Re: Remapollo

@koksik, post #8

w opisie napisales jak wyglada twoj s-s
dopatrzylem sie ze napisales
ifwarn a ma byc if warn
pisane osobno
sprawdz bo moze to ci wywala blad
[#10] Re: Remapollo

@koksik, post #9

jest dobrze, pisalem teraz z pamieci:). sprawdzalem sekwencje po wielokroc
[#11] Re: Remapollo

@Fazior, post #10

przekopiuj cala sekwencje startowa i user-startup
to sprawdze u mnie
[#12] Re: Remapollo

@koksik, post #11

Jak w weekend nic nie poradze to wysle w poniedzialek:)
[#13] Re: Remapollo

@Fazior, post #1

setpatch quiet skipromupdates

Po argumencie: skipromupdates powinieneś wpisać jakie to moduły SetPatch powinien pominąć... samo skipromupdates chyba mija się z sensem...
Chyba dlatego otrzymujesz komunikat:

setpatch failed returncode 20

Ja mam np. tak:

C:SetPatch WAITFORVALIDATE SKIPROMMODULES shell,filesystem,ram-handler,console.device QUIET

P.S. SKIPROMMODULES=SKIPROMUPDATES

Ostatnia modyfikacja: 30.09.05 12:10
[#14] Re: Remapollo

@Dopuser, post #13

:). Niestety przy noromupdates jest to samo, a wedlug Twojej logiki nie powinno byc noromupdates=0 romupdates. :)
[#15] Re: Remapollo

@Andrzej Drozd, post #5

hehe zrobilem tak ale podaje mi ze nie moze znalezc workbench.library, ktora jest podana przeciez w remapollo?
[#16] Re: Remapollo

@Fazior, post #15

To wrzuc fizyczny plik workbench.library do Libs: :)
[#17] Re: Remapollo

@Fazior, post #14

A moze SKIPROMUPDATES ALL ??
Tak strzelam, ale moze slusznie... Chyba gdzies cos takiego widzialem...
[#18] Re: Remapollo

@Masta Krishna, post #17

Ja w Devs: wywaliłem AmigaRomUpdate. A z libs to mi się pokickało bo s-s zamiast Libs:3.9/ miałem napisane Libs:3.5/ i mi się kaszaniło. Tak to jest jak się niechce pisać samemu tylko kopiuje z dokumentacji :D

[#19] Re: Remapollo

@Korni, post #18

ja tez wywalilem, a nazwe katalogu mam dobrze, qrcze az ciekaw jestem czy wasze sugestie cos pomoga czy tez bede sobie musial odpuscic:)
[#20] Re: Remapollo

@Dopuser, post #13

I miałeś rację:), choć nie wiem dlaczego noromupdates nie działało. I pamiętam jeszcze ze niedawno setpatch nie wsciekał sie przy podawaniu samego skipromupdates? Dałem all i ruszylo z kopyta:)
[#21] Re: Remapollo

@Masta Krishna, post #17

Dzięki, działa:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem