[#1] Tools Daemon - Couldn't find workbench window.
Sądziłem, że ToolsDaemon mnie już niczym nie zaskoczy, a tu komunikat przy starcie systemu jak w temacie :S Komunikat jest w okienku, które ma jedyny przycisk OK, po którego naciśnięciu TD nie uruchamia się.

Skąd ów komunikat? Myślałem, że może DosPfefs przeszkadza - commodityz opcją ścieżek w stylu unixa ale to chyba nie to. Włączyłem wyłączyłem kompa wczoraj i już się nie pojawiało. Dziś włączam i ponownie jest.
[#2] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@rjack, post #1

Może po prostu klasyczny bug w programie...

[#3] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@MinisterQ, post #2

Znalazłem łatkę na Aminecie. Autor Mikołaj Całusiński pisze, że ten patch może być stosowany także w przypadku OS3.1 http://main.aminet.net/util/boot/ToolsDaemon22.readme

Może ktoś zna autora łatki? Widziałem, że udzielał się niedawno http://www.ppa.pl/index.php?p=2643&c=1
[#4] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@MinisterQ, post #2

Spaczowałem TDaemona. Bez zmian. Zauważyłem jednak pewną ciekawą rzecz. Wyrzuciłem z WBStartup wszystkie commodities oprócz TDaemona i zaczął uruchamiać się normalnie.

Następnie wrzuciłem systemowe commodity ClickToFront - uruchamia się. Po wrzuceniu następnego - DosPrefs - TD uruchamiał się normalnie. Jednak kiedy są jakiekolwiek 3 programy commodities oprócz TD w WBStartup, to już wyskakuje błąd: "Couldn't find workbench window."

Czyżby przepełnianie ramlib? Nie bardzo pamiętam za co ramlib odpowiada. Poza tym TD co przestał lubić MagicMenu. Kiedy TD i MM są razem w WBStarup to system nie startuje. Szary ekran, bez ikonek, tylko zamrożony wskaźnik myszy.
[#5] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@rjack, post #4

U mnie było to samo -pomogło wait 2 przed i po loadwb w S-S
[#6] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@sajgon, post #5

Dzięki zadziałało! Faktycznie wstawiało się czasem wait przy loadwb w sekwencji.

Nie wiem na czym polega ten bajer ale działa! No raz uruchomiłem kompa i załapał. Mam nadzieje, że indukcjyjnie będzie działał dla n>1.
[#7] Re: Tools Daemon - Couldn't find workbench window.

@sajgon, post #5

Dzięki zadziałało! Faktycznie wstawiało się czasem wait przy loadwb w sekwencji.

Nie wiem na czym polega ten bajer ale działa! No raz uruchomiłem kompa i załapał. Mam nadzieje, że indukcjyjnie będzie działał dla n>1.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem