kategoria: CD32
[#1] [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32
Witam,

Mam do sprzedania konsole AMIGA CD32. Jestem pierwszym wlascicielem. Sprzet wyprodukowany w 1993, uzywany gdzies do 1996 a pozniej zapomniany. Konsola jest w 100% sprawna. Mam do niej 1 oryginalna gre "Superfrog". Plytka gry bez pudelka i porysowana ale nie ma to najmniejszego wplywu na gre (nic sie nie zacina itp. gra sie jak na nowce). Posiadam do niej pada jednak dorzucam go do niej jako uszkodzony, Nie dziala kierunek do gory (drugiego tez moge dorzucic tyle ze jest rozkrecony). Za jaka kwote moge ja sprzedac?
[#2] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@sharpmarv, post #1

Wszystko zależy od stanu konsoli i akcesoriów, sprawności mechanizmu podtrzymania klapki i takich tam detali. Teraz ceny nieco pospadały na jesieni i zimą mogą być wyższe. Cena jaką uzyskasz to 300-500 w zależności od stanu.
[#3] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@sharpmarv, post #1

Konsola 250 zl
Pady- po 10-15 zetow za szt
Gra- super frog, sama plyta, warta z 35 zeta max. Pudelkowy zestaw z obstrukcjami i okladkami poszedl ostatnio na alleszrocie cos kolo 70-80 zl.

Zestawy podobne z pudelkiem na alledrogo zwykle schodza w granicach 300 zl.
Te w okolicach 400zl i wiecej rzadko znajduja nabywcow, lepiej w tej cenie kupic juz "nieuzywana" 1200tke.

Ja bedziesz sie chcial pozbyc samego froga daj znac na maila :) Chyba ze koledzy mnie poprzebijaja.
[#4] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@miro_78, post #2

Tak jak pisalem konsola jest w 100% sprawana wszystko dziala, nic nie lata. Jedyna mankamentem jest lekko porysowana pokrywa klapki, ale nie sa ta jakies glebokie rysy.

Dzieki Wam za szybka odpowiedz.
[#5] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Koyot1222, post #3

A już myślałem ze konsola z osprzętem jest gratis do Superfroga
[#6] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@azazel44, post #5

hi hi hi
[#7] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@sharpmarv, post #1

Jak by ktos byl zainteresowany to TUTAJ macie aukcje allegro, a TUTAJ wideo z odpalonej na mojej amidze gry Superfrog
[#8] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Koyot1222, post #3

Kiedy ten superfrog poszedł? Na cd32 za 70zł w pudełku.To chyba jakiś żart.
[#9] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@teo, post #8

Konsola działa lepiej niż wygląda :) Też wierzyć mi się nie chce że Superfrog za 70 jak Simon the Sorcerer poszedł za 100
[#10] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@miro_78, post #9

Handlarze ami złomem i "kolekcjonerzy" amigowych gier zawsze będą podbijać ceny :) Superfrog to miła gra ale 100 zl bym za nią nie dał. Zwykle do 2009 roku płytka w pudelku oscylowała w granicach 35-50 zl. To było jeszcze "zdrowe".
Ostatnio (2-3 lat) ami retro zbieractwo zaczęło być "trendy" dla chętnie odwiedzających to forum handlarzy i nawet najgorsze gry w leciwym stanie na CD32 po 100 parę złotych kosztują. "Łostatnie sztuky", "rzadko używane"... Pordzewiałe konsole Cd32 wystawiane po 300 - 400 zl, białe kruki.
Tak wygląda nasza amigowa rzeczywistość XD Pogięte powycierane pudełka, zdekompletowane zestawy, pożółkłe od słońca dyskietki od gier po 100-200 złociszy. Poprzepalane karty, reanimowane w piekarnikach...

Owszem, zawsze znajdzie się głupi co ten towar kupi :)

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2012 12:21:57 przez Koyot1222
[#11] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Koyot1222, post #10

Ceny amigowych gier ida w gore, bo paliwo do mercedesow coraz drozsze, a nawet gdyby nie daj boze bylo tansze, to przeciez zawsze trzeba kupic zonie futro na urodziny.
Zycie amigowego handlarza uslane rozami nie jest..

Niedlugo gry na Cd32 beda w cenie tych na PS 3 OK
[#12] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@selur, post #11

Owszem, ceny pójdą w górę, ale zwiększy się chyba i bezczelność :)

Loża szyderców:
Nieużywana, zadbana Amiga(rdza widoczna tylko na gniazdach). Biały kruk!(4 litry wody utlenionej) Sprzedaje za 2 tysiące ale nie wiem czy działa nie mam jak i czym podłączyć.
Zajrzyj na inne moje aukcje :) A tam jak zwykle kolejne białe kruki: zasilacz monitor i inne akcesoria.

Mam jeszcze amigową gre, tylko za 300zl bo dolnej pokrywy pudełko nie ma. Płyta w dobrym stanie, (dziury na tyle małe że gra się uruchamia).
W grę wchodzi tylko pozytyw!

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2012 13:29:56 przez Koyot1222
[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32
[#14] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32
[#15] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32
[#16] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Koyot1222, post #3

Witam mam pytanko ile mógłbym wziąść za Amige CD32 mam zasilacz ,jednego joypad ale nie orginał ,jest w dobrym stanie i mam do niej takie gry PREMIERE, THE CHAOSENGINE, SOCCER, BEAVERS, CHUCK ROCK, ALFRED CHICKEN, WILD CUP SOCCER, OUT TO LUNCH,BUMP N BURN Ile mógłbym za nie też wziąść Proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam:D
[#17] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@krystian1o1, post #16

"Dobry stan" to może być dosyć subiektywna ocena. Ale jeżeli faktycznie jest dobry, to w tej konfiguracji, za całość z grami sądzę, że możesz dostać około 450-500zł.

Za same gry (jeżeli to oryginały) możesz dostać około 150-200zł. Za samą konsolę jakieś 200-300zł. To wszystko jednak najlepiej zweryfikuje popyt :)

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2012 08:22:55 przez Duracel
[#18] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Duracel, post #17

A że tak sie spytam jak to sprawdzić czy płytki są orginalne są w pudełku z oprawką jest napisane na płytce amiga cd32 to chyba orginał :D
[#19] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@krystian1o1, post #18

Wpisz sobie w wyszukiwaniu Allegro "CD32" na pewno wyskoczą jakieś oryginalne gry

Oryginał musi posiadać kolorową okładkę, czasami książeczkę. Płyta jest tłoczona a nie wypalana, ma zazwyczaj jakiś nadruk na wierzchniej stronie nośnika w odróżnieniu od zwykłych, wypalanych na PC płyt kompaktowych.

Najlepiej zrób zdjęcie i wrzuć tutaj, to łatwiej będzie wszystko wycenić.

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2012 08:59:06 przez Duracel
[#20] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@sharpmarv, post #1

Jak masz Superfroga bez pudełka i porysowana ale działa, to wystaw na ebay tam Ci więcej dadzą jak 40zł pomysł
[#21] Re: [Wycena/Sprzedam] Amiga CD32

@Duracel, post #17

Witam WYSTAWIŁEM /SPRZEDAM Amige cd32 na allegro nr aukcji 2771680809 oglądajcie,licytujcie :D A gry pod nr aukcji 2771694304 pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem