[#1] BVision i Mroocheck.
Witam.
Zakupiłem mruczka do Amisi Siostry. Same problemy - system go czytał jakby cały czas było kółko kręcone do góry. Postawiłem system od nowa i było ekstra, ale nie podobał mi się rozpikselowany kursor myszki (mimo zaznaczenia odpowiedniej opcji w perfsach CGX4 - oryginał), więc spaczowałem CGXa paczem z Aminetu. Kursor zrobił się O.K., ale okienka znowu usiłują przewijać zawartość do góry. Czyżby mruczek się gryzł z CGXem? Może trzeba coś zmienić w prefsach CGXa? Miał ktoś takie obserwacje?

A1200 + BPPC + BVision + OS3.9
Myszka sprawdzona na Amisi Matce, gdzie jest inny mroocheck.
[#2] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #1

a może jednak trzeba coś zmienić w preferencjach mruczka, nie CGXa (gdzieś kiedys chyba o tym czytałem)

[#3] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #1

Naprawdę nikt z forum nie ma BVision i mruczka w swojej Ami?!
[#4] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #3

Cześć
A na jaką częstotliwość masz ustawionego drivera do mroocheck'a ??
W P96 jest takie ustawienie: częstotliwość kości aga czy jakoś tak i taką samą częstotliwość ustaw w lini wywołującej mroochck'a
jeśli tam jest 15 khz to piszesz w s-s lub u-s
c:mroocheck.driver FREQ=15 dla trybów np dbpal
wpisujesz FREQ=28 lub 29.
I po problemie.
[#5] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #1

Witam.
Trochę zeszło, ale już wiem kiedy się mroocheck wywala. Otóż wtedy gdy w prefsach BVision jest zaptaszkowany parametr: 56kHzaudio! Ma ktoś może koncepcję, jak słuchać lepszego dźwięku i jednocześnie mieć działającego mruczka?

[#6] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #5

Cześć
Ustaw parametr FREQ na 56 i powinno działać
[#7] Re: BVision i Mroocheck.

@Radek L., post #6

Jesteś WIELKI!!! Działa! Musiałem tylko zmienić mroocheck.driver 2.0 na 1.5, gdyż w 2.0 Elbox pozmieniał konfigurowanie i nie ma opcji FREQ.
Jeszcze raz Wielkie Dzięki!
[#8] Re: BVision i Mroocheck.

@Kitech, post #7

Cześć
Nie przesadzaj

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem