[#8]
Re: Sieciowka PCMCIA - problem
@jw_amigowiec,
post #1
Ok, podziekowania dla Andzeja Drozd :)
Cardreset i cardpatch polowicznie rozwiazalo problem.
Polowicznie - bo zeby mi system zastartowal musze wyjac karte.
Uzywam AmiTCP 4.0 w wersji demo. Uruchomilem napisany (na podstawie przykladu) przeze mnie skrypt "startnet" i... tym razem zamiast zatrzymania pracy systemu - uruchomil sie. Komputery sie pinguja wzajemnie.
Co do problemow przy starcie - podejrzewam, ze jest to cos w startup-sequence co moze kolidowac w momencie uruchamiania sie, lub jakis inny sterownik. (A za wiele ich nie mam, bo to ami z fastem jedynie ;)).
Problem pojawia sie w momencie proby uruchomienia przegladarki. W momencie startowania IBrowse 2.3 w wersji DEMO Amiga wyrzuca software failure i sie resetuje. (Podobny objaw jak przy starcie Amigi z karta w srodku). Innej przegladarki narazie nie mam, ani innego programu, ktorym mogl bym sprawdzic cokolwiek.
Ale bede walczyl dzielnie :D
Dzieki Wam za odpowiedzi i jesli ten dokladniejszy opis dal Wam jakis obraz tego co sie u mnie wyprawia to prosze o dalsze podpowiedzi, juz i tak jestem o krok dalej ;)
PS. Jednak dalej sie zawiesza przy starcie "startnet", chyba, ze wczesniej uruchomie "cardinfo" - jakie zaproponowal Skolman - a to ciekawe Oo
Ostatnia modyfikacja: 04.10.05 19:04