[#1] AMI 1200 + Elbox
co może być przyczyną zawieszania Amigi 1200, mam ELBOX 1230 LC 30/40 8Mb RAM i czesto AMI zawiesza sie przy zresetowaniu migają diody i nie może wystartować pomaga dopiero wypiecie katry turbo i ponowne wpiecie w tedy znowu startuje i wszystko jest OK :(

[#2] Re: AMI 1200 + Elbox

@seb@, post #1

a uzywasz bliz kicka do mapowania romu lub coś podobnego?
opisz przy czym, w jakich dokładnie sytuacjach się wiesza.
a z tym wyjmowaniem karty to przesada. wystarczy chyba power on i za chwile off, lub nawet dłuższe przytrzymanie resetu.
[#3] Re: AMI 1200 + Elbox

@R-Tea, post #2

np: zmieniłem rozdzielczość ale okazało sie że monitor jej nie obsługuje i był czarny ekran, zresetowałem Amige trzema klawiszami i przy starcie już nie chciała sie uruchomić pomogło dopiero wypiecie karty, nie mam żadnego programu do mapowania ROMu

[#4] Re: AMI 1200 + Elbox

@seb@, post #1

Jeśli Ami zacina się o tak "niby" bez powodu, nawet gdy odpalisz system z dyskietki to:

1. Sprawdź RAM, niewszystkie SIMMY mogą działać dobrze, możesz nawet wyjąć RAM i sprawdzić jak jest bez niego. (Pamiętaj o zworce)

2. Sprawdź zworki na karcie

3. Sprawdź czy masz dobrze dociśnietę kostki ROM

Mapujesz ROM? Ja gdy mapowałem i miałem podłączone DF1:, system ładował się gdzieś za 15razem. Bez DF1: było wszystko OK. Tyle, że się nie wieszało.

[#5] Re: AMI 1200 + Elbox

@seb@, post #1

okazuje sie ze jak wylaczam Amige przyciskiem na zasilaczu to problem nie istnieje :D natomiast wciaz nie wiem dlaczego nie chce wystartowac gdy ja resetuje trzema klawiszami :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem