[#11]
Re: Interface JOY do CDTV
@ExciterELB,
post #3
Wracając do tematu przejściówek podpinanych z tyłu CDTV do portu myszki, mam takową ... nietety spaloną :(
W środku jest jakiś stary mikrokontroler firmy Phillips, pamięć eprom i 74s373 ... ale to bez znaczenia (mikrokontroler jest spalony, grzeje sie jak cholera, nigdzie sie już taki nie dostanie)
można by wykonać takowy interface wiedząc jakie dane wysyła do CDTV, niestety mój interface nie działa więc sie nie dowiem co wysyła.. w internetach też nic nie piszą o tym protokole.. jedynie co znalałem to jakie dane wysyła pilot/pad od CDTV, ale akurat to nie jest obiektem zainteresowań ;)
Co do zbudowania tego interface'u z cześci "z kartonu z elektrozłomem" to sie tak nie da, bo jest potrzebny układ (w postaci zaprogramowanego mikrokontrolera) który wykonuje specjalizowane zadanie.
Jeżeli ktoś z forumowiczów byłby na tyle życzliwy aby udostepnić taki interface do badań i wykonania jego "kopii" to by było super, może być nawet ten trackball do CDTV (a nawet wskazane) mogę się podjąć tego wyzwania ponieważ mam doświadczenie w wykonywaniu urządzeń tego typu
Ostatnia aktualizacja: 28.08.2013 21:08:09 przez socha6