[#1] Widoczne pliki AIFF/CDDA
Czy bez FastATA2 mozna jakos skopiowac "normalnie" pliki aiff z plytek CD Audio? Nie chodzi mi o dodatkowe programy jak OptyCDPlayer czy inne. Chce widziec te pliki po tym jak klikne na ikone plyty na Workbenchu (albo odpalic HippoPlayerem z ReqTools.library).
Mam CacheCDFS oraz AmiCDFS (wersje moge podac na zyczenie, lecz dopiero jutro).

[#2] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@El Amigos, post #1

Czy bez FastATA2 mozna jakos skopiowac "normalnie" pliki aiff z plytek CD Audio?

Zainteresuj się CDDA-Filesystem z Aminetu...
Możesz widzieć songi jako RAW, AIFF czy WAVE.

[#3] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@El Amigos, post #1

A jak zrobić żeby z FastATA pliki audio odrazu były widoczne w AIFF?, bo u mnie z FastATA pliki audio widoczne są w RAW.

[#4] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Dla mniej zorientowanych: nie chodzi o FastATA, lecz o AllegoCDFS. Ten system obsługi płyt u mnie też widzi ściezki audio jako raw. Ponadto, powoduje zawieszenie komputera przy wywołaniu systemowego okna wyboru plików w pozycji "WOLUMENY". Oczywiście tylko jeżeli płyta audio jest w napędzie. A tak przy okazji, czy ktoś może wytłumaczyć dlaczego CD0 pod CacheCDFS nie montuje się podczas startu systemu mimo mountlisty w Devs:Dosdrivers? Dopiero po załadowaniu systemu kliknięcie na ikonkę działa. Z Allegro nie ma tego problemu, ale za to jest ten podany wcześniej. Mam OS 3.9.
[#5] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@Jerzy, post #4

Właśnie miałem to napisać :), bo to dzięki AllegroCDFS pliki audio widać w RAW i działa to też z 4xEIDE, a nawet jak słyszałem bez tych urządzeń.

Dopisz do mountlisty "Mount = 1" albo "Activate = 1" powinno zadziałać.
[#6] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@Jerzy, post #4

Tak jak Ci napisał Skolman, pogrzeb w Tooltype'ach ikony ew. stwórz sobie mountlist i montuj w S:user-startup :)

[#7] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

OK. Spróbuję. Jak zadziała to dam znać!
[#8] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@Jerzy, post #4

Ponadto, powoduje zawieszenie komputera

Starsze wersje sterownikow tez tak sie u mnie zachowywaly. Najnowsze dostepne dla FastATA2, "zgubily" ten blad.
[#9] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@Andrzej Drozd, post #8

Wg mnie to nie wina oprogramowania czy faty lecz napëdów CD-ROM.
W moim wypadku teű resetowaîo/zamraűaîo system jednak zauwaűyîem dziwna prawidîowoôë:
u mnie gdy np. pîyta miaîa 10 scieűek to pierwsze 9 pokazywane byly poprawnie natomiast ostatnia miaîa ujemna wartoôc sumy wszystkich poprzednich 9 tracków :D w ten sposób w wybieraczce nastepowaîo dzielenie przez zero i reset/zima.
Dopiero zmiana napëdu pomogîa - przy takich samych wersjach oprogramowania i takich samych ustawieniach.

[#10] Re: Widoczne pliki AIFF/CDDA

@Dopuser, post #2

Wielkie dzieki chlopie!

Dokladnie o cos takiego mi chodzilo. Jeszcze tylko wysle podziekowania dla autora filesystemu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem