[#1] KVM na trzy komputery
Chciałbym sobie spiąć trzy komputery pod jeden monitor i jedną klawiaturę oraz mysz.

Do spięcia mam Amigę 1200 z radeonem, Maczka oraz Pieca. Jaki przełącznikiem KVM mogę te trzy kompy spiąć razem?

Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: KVM na trzy komputery

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Możesz go wykorzystać jako przełącznik do jednego monitora, z klawiaturą i myszą raczej nie da rady, każdy z wymienionych komputerów ma inną, na upartego każdy może mieć myszkę na USB, klawiatury wspólnej dla wszystkich trzech nie znajdziesz.
Wniosek, kupić taki który ma przełącznik na obudowie a nie przełączany kombinacją klawiszy z klawiatury komputera jakich teraz jest najwięcej.

Pozdrawiam
[#3] Re: KVM na trzy komputery

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Mam podobny konfig jedynie Eten cs1734a działa poprawnie. Oprócz tego potrafi zamienić usb w ps/2 mogę używać klawiatury makowej na A4000 czy maku g3.
[#4] Re: KVM na trzy komputery

@sand, post #3

Cena tego zabija ale mam dwa pytania jak tam podpinasz Amige czy starego Maka, tam nie ma wejść PS2 ani ADB, drugie pytanie jak wybierasz źródło sygnału, w opisie do podobnego modelu wyczytałem żę skrót z klawiatury, myszką lub przez menu ekranowe ?

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem